Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Sininen tulevaisuus -puolueelle kävi köpelösti: joku varasi verkko-osoitteet - "Suomeen mahtuu lapsellisuutta"

Simon Elo, Sampo Terho ja Tiina Elovaara kertoivat ennen eduskunnan täysistuntoa Uusi vaihtoehto -ryhmän perustavan Sininen tulevaisuus -yhdistyksen ja -puolueen. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Perussuomalaisista eronnut Uusi vaihtoehto -ryhmä aikoo perustaa Sininen tulevaisuus -yhdistyksen, josta tulee myös puolue. Ryhmä julkaisi asian tänään maanantaina.

Kiusanhenget toimivat nopeasti. Sininentulevaisuus.com ja sininentulevaisuus.net-osoitteet varattiin aamulla. Ensimmäinen johtaa kokoomuksen nettisivuille, toinen perussuomalaisten.

Perussuomalaisten sivuille johtavan sininentulevaisuus.net-osoitteen on varannut Vilhelm Junnila, joka on ollut sekä Sininen tulevaisuus -yhdistyksessä olevan Simon Elon että perussuomalaisten varapuheenjohtajan Juho Eerolan eduskunta-avustaja. Hän rekisteröi verkko-osoitteen jo aamulla 7.30.

Elon mukaan Junnila ei ole enää hänen eduskunta-avustajansa, vaan Junnila jatkaa Eerolan avustajana. Elo ei osaa ottaa kantaa siihen, miten Junnila on tiennyt jo aikaisin aamulla varata sininentulevaisuus.net-osoitteen.

Verkko-osoitteen johtaminen perussuomalaisten sivuille ei Eloa juuri hetkauta.

- Suomeen mahtuu lapsellisuutta. Jokainen sivuillemme haluava pääsee kuitenkin sinne jatkossa fi-loppuisella osoitteella, Elo sanoo.

"Meillä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa"

Kokoomuksen puoluetoimistossa erikoinen tapaus oli huomattu iltapäivällä.

- Meillä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Ilmeisesti jollakin on ollut hyvin hauskaa, kun on tehnyt tätä ja käyttänyt vähän rahaa siinä ohessa, kokoomuksen viestintäpäällikkö Pasi Nykänen toteaa.

Osoitteet on varattu vuodeksi eteenpäin. Nykäsen mukaan kokoomus ei voi asialle mitään, koska heillä ei ole edes tiedossa, kuka osoitteen on varannut.

Myös perussuomalaisten Matti Putkonen sanoo, ettei puolueella ole asian kanssa mitään tekemistä, vaikka sininentulevaisuus.net-osoitteen onkin varannut tiettävästi puolueen eduskunta-avustaja Junnila.

- Ei sille mitään voi, jos joku on kerennyt osoitteen varaamaan. Hän on omaan laskuunsa sen tehnyt, Putkonen sanoo.

Parodiatili Twitterissä

Sininen tulevaisuus ehti itse varata osoitteen sininentulevaisuus.fi. Sen varaajana on ryhmässä olevan Eurooppa-ministeri Sampo Terhon avustaja Otto Juote. Sivusto ei kuitenkaan toimi.

Myös sininentulevaisuus.org-osoite on varattu. Osoite vie hikipedia-sivustolle, jossa parodisoidaan perussuomalaisia.

Joku loi myös Twitterissä Sininen Tulevaisuus -parodiatilin. Kun ihmiset ihmettelivät, miksi osoite vie kokoomuksen sivuille, sieltä vastattiin, että lainaamme vain kokoomuksen sivustoa omamme ollessa kesken.

Juttua päivitetty kello 17.38: Lisätty Simon Elon ja Matti Putkosen kommentit.

Päivitetty kello 19.37 Putkosen titteli.

Korjattu kello 20.05: Jutussa kerrottiin aiemmin, että sininentulevaisuus.org-osoitteen on varannut maanantaina Apple-jälleenmyyjäyritys Varimport ja ettei osoite vie millekään sivulle. Viimeisimpien tietojen mukaan sivuston on varannut toinen taho ja osoite vie hikipedia-sivustolle.

Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi
Mimmi Pitkänen
mimmi.pitkanen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (30)
MAIRE KALKKINEN

Ei ole mitään kommentoitavaa

VALOT PÄÄLLE

Ei tosiaankaan. Tämä sama tapahtui jo sanaparille "uusi vaihtoehto" - joku IT-alan kouluttaja varasi viime viikolla uusivaihtoehto-domainit valistaakseen ihmisiä siitä, että nimiä ei pidä julkaista ennen kuin domainit on varattu! Hän olisi antanut domainit Soinille.

Eivätkä nämä vanhat persut oppineet yhtään mitään, vaikka heitä rautalangasta vääntäen yritettiin opettaa. Samoja virheitä vaan toistelevat medianhallinnassaan. Vanha koira oppii uusia temppuja, mutta tyhmä persu on vaan tyhmä.

juhani nieminen

Tämä on uusavoimuutta vai uusavuttomuutta?

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X