Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

KymiRing saa puuttuvat valtion miljoonat - myös tiejärjestelyihin merkittävä määräraha

KymiRingin rahoituskokonaisuus on nytkähtämässä eteenpäin, kun hallitus hyväksyi lisätalousarviossaan 3,5 miljoonan euron määrärahan ratahankkeelle. Kuva: Mirja Hussain

KymiRing-moottoriratahanke Iitissä on nytkähtämässä merkittävästi eteenpäin. Etelä-Suomen Sanomien tietojen mukaan hallitus on hyväksynyt lisärahoituksen hankkeelle. Asia varmistui lopullisesti hallituksen lisätalousarvioneuvottelussa.

Kyse on 3,5 miljoonan euron rahoituksesta ratahankkeelle. Lisäksi valtatie 12:n tiejärjestelyihin Iitin Tillolan ja Kouvolan Keltin välillä osoitetaan 14 miljoonan euron määrärahavaltuutus. Tästä määrärahasta seitsemän miljoonaa on tarkoitettu tälle vuodelle eritasoliittymän rakennustöihin.

Määrärahaa toivottiin jo viime vuonna

KymiRingin-moottoriratahanke on odottanut nyt myönnettyä rahoitusta jo jonkin aikaa. Alunperin 3,5 miljoonan euron määrärahaa toivottiin jo viime vuoden lopulla hyväksyttyyn vuoden 2017 budjettiin. Tuolloin työ- ja elinkeinoministeriön kielteinen kanta tuli ikävänä yllätyksenä.

KymiRingille on aikanaan luvattu seitsemän miljoonaa euroa valtion rahaa. Summasta 3,5 miljoonaa euroa on maksettu jo aiemmin pääosin opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisen tukina. Jäljellä olevaa 3,5 miljoonaa euroa toivottiin alunperin juuri työ- ja elinkeinoministeriöstä, koska raha on ollut tarkoitus käyttää erityisesti pienelle ja keskisuurelle autoteollisuudelle tarkoitetun testausradan rakentamiseen.

Julkisen rahoituksen toteutuminen kokonaisuudessaan on ollut ratahankkeelle tärkeää, koska yksityinen rahoitus on odottanut valtion rahoituksen varmistumista. Lisätalousarvion 3,5 miljoonan euron rahoitus myönnettiin sillä edellytyksellä, että KymiRingin yksityinen rahoitus toteutuu suunnitellusti.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (5)
Uuno

Se on todella hienoa, että Suomeen rakennetaan formula-rata niin, että sadat ja tuhannet nuoret pojat ja tytöt pääsevät harrastamaan formuloilla ajelemista. Tosin nyt myönnetyt muutamat vaivaiset miljoonat eivät kyllä riitä alkuunkaan radan rakentamiseen, mutta kyllä valtion on pakko antaa ainakin kymmenkertainen määrä lisää, muutenhan nyt myönnetyt miljoonat menisivät hukkaan. Ja minulla on myös ehdotus siitä, miten korviaan myöten velkaantunut Suomi voi homman rahoittaa: Kun eläkkeitä alennetaan 100 eurolla, niin eiköhän sillä saada jo melko hulppea rata aikaiseksi!

nuiveliini

Valtion merkittävien hankkeiden listalla olevalle Kymi Ringille saadaan odotella muutamaa miljoonaa kuukausikaupalla kaikkine edellytyksineen ja vaatimuksineen mutta VOK-asustelijoiden tukien määrärahoihin napsautetaan melkein 15 miljoonaa lisää tuosta noin vain. Prioriteetit kunnossa, not.

HolKo

...ja nyt kaikki valittamaan; minun pussistanihan nämä kaikki on pois. Vali vali....... Tää on hyvä. Ilman sirkushuveja ei ole mitään. Kansalaisilla pitää olla riittävästi hauskaa ja tapahtumia, niin kaikilla on kivaa ja talouskin lähtee rullaaman ihan eri tavalla.

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X