Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

REKO ehdolla Pohjoismaiden parhaaksi ruokayritykseksi

Päijät-Hämeen REKO-ryhmässä Martta Marttinen osti basilikaa ja salaattimix-ruukun orimattilalaiselta Hannu Varpiolta. Kuva: Katja Luoma

REKO-lähiruokamallin kehittäjä ja vetäjä Thomas Snellman on ehdolla Pohjoismaiden vuoden parhaaksi ruokayritykseksi. Suomi valitsi maan ehdokkaat Embla-kilpailuun, jossa on seitsemän kilpailuluokkaa. Lopulliset voittajat valitaan eri maiden ehdokkaista elokuussa.

Kaikkiaan kilpailuun ilmoittautuneita oli 185, joista suomalaisia oli parikymmentä.

- Iloitsemme, että saimme Embla-ruokapalkintoon hienoja hakijoita eri puolilta Suomea. Suomalaista osaamista, ruokaa ja tuotteita on jatkossakin syytä nostaa näkyvästi esiin myös Pohjoismaissa ja muutenkin kansainvälisesti, toteavat MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi ja SLC:n tiedottaja Mia Wikström.

REKO-lähiruokapiirit ovat saaneet suosiota myös Päijät-Hämeessä. REKO-ryhmään kuuluvien viljelijöiden tuotteita on jaettu sovittuina päivinä ringin jäsenille muun muassa Lahdessa ja Hollolassa. Päijät-Hämeessä toimivat ainakin Päijät-Hämeen lähiruoka REKO, REKO Villähde ja Vääksyn lähiruoka REKO.

REKOn perustaja Thomas Snellman on pedersöreläinen luomutuottaja. Ensimmäinen REKO-päivä järjestettiin Pietarsaaressa kesäkuussa 2013. Sen jälkeen eri puolille maata on syntynyt jo noin 160 REKO-lähiruokaryhmää.

REKOn lähiruokarenkaat toimivat Facebookissa, ja rinkiin kuuluvat asiakkaat tilaavat tuottajilta muun muassa kananmunia, perunoita, vihanneksia ja monia muita tuotteita.

Esimerkiksi Lahden REKOn Facebook-ryhmässä on lähes 400 jäsentä.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X