Kotimaa

Vuokralainen ei ilmoittanut parin euron tiivisteen vuotamisesta - maksettavaksi yli 20 000 euron lasku

Kuva: Armi Salonen

Vuokra-asunnon haltijan laiminlyönti kävi hänelle kalliiksi.

Lahtelaisen miehen vuokraaman asunnon keittiön hana oli tiivisteen kulumisen takia vuotanut. Vesi oli kastellut allaskaapin ja valunut kellarikerrokseen ja tippunut taloyhtiön hallituksen jäsenen päälle.

Taloyhtiö korjasi vaurion ja vaati asukasta maksamaan 6 300 euron laskun, koska hän ei ollut ilmoittanut havaitsemastaan viasta. Vuokralainen ei saapunut käräjäoikeuden istuntoon, joten oikeus antoi yksipuolisen tuomion ja velvoitti miehen maksamaan myös taloyhtiön 3 800 euron oikeudenkäyntikulut.

Vuokralainen haki takaisinsaantia eli oikeuden päätöksen purkua. Hän väitti, ettei ollut havainnut hanan vuotamista. Asunnossa oli vuokralaisen mukaan ollut useita vuotoja, joita ei vuokralaisen mukaan ollut korjattu kunnolla. Taloyhtiö oli itse menetellyt väärin.

Käräjäoikeuden kuulemat todistajat kertoivat toisin. Heidän mielestään vuoto oli ollut helposti nähtävillä. Oikeus velvoitti vuokralaisen korvaamaan korjauskustannukset sekä maksamaan taloyhtiön 7 600 euron oikeudenkäyntikulut.

Vuokralainen valitti hovioikeuteen, jonka mielestä vuokralaisen on täytynyt havaita vesivahinko jo ennen kuin se ehti vaurioittaa rakenteita.

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua. Se määräsi vuokralaisen maksamaan taloyhtiön 6 100 euron oikeudenkäyntikulut hovioikeudessa.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (12)
swordfish

Vähän otsikko ampuu yli. 2:lla eurolla ei saa nykyään juuri mitään. OIkea hinta allashanantiivisteeseen lienee 8...20 euroo. Jotta vesivahinko syntyy, täytyy vuotoa olla myös hanan ollessa´suljettuna, mielestäni siis.

Tosentti Päkman

Eniten otsikko ampuu yli noista korvauksista. Tämmöistä ei saisi uutisoida, ennen kuin nuo korvaukset on saatu. Villi veikkaus on, että aiheuttaja on varaton.

Tessulandia

Ja kai joku sen tiivisteen myös asentaa? siitä sitten lisää kuluja. Sen olen huomannu että yksi kaappien tuhooja on tiskiallas joka laitetaan siihen levyyn tehtyyn aukkoon,siitä siten vedet menee altaan reunan ja seinän väliin eikä kukaan tiedä mitään. Silikoni saumat kun ei ikuisesti pidä,tuommoset pitäs kyllä lailla kieltää.

Saunoja

Asun itse vuokralla,ja kyllä on vaihdettu tiivisteet taloyhtiön puolesta.Pitää tietysti ilmoittaa,että hanan juuresta vuotaa,myös silloin kun hana on kiinni...

Politiikon näytös

Mitäs jos vuokralainen on mielenterveys potilas tai alkoholisti tai useasti päiviä tai viikkoja tyttö tai poikaystävän luona, jutusta käy ilmi että, asunnossa on ollut useita muitakin vuotoja, eli taloyhtiön vakuutus ei todennäköisesti ole ollut voimassa, ainakaan täysimääräisesti, näin käy jos yhtiössä ei ole tehty putkiremonttia yli 25 vuoteen, yhtiössä on taatusti ollut muutakin korjattavaa, hyvä se sitten pistää vielä vuokralainen maksamaan remontit, Kyllä kannattaa valittaa hovioikeuteen mutta, nekin herrat siellä omistaa monesti vuokraasuntoja itse, vuokralaisia pidetään yleensä vain helposti lypsettävinä rahanteko välineenä.

Luetuimmat

Lue seuraavaksi X