Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Operaattori irtisanoi sairauden perusteella - maksettavaksi isot korvaukset

Kuva: Mikko Kivelä

Luottamusmiehen varoituksetkaan eivät tehonneet, kun iso operaattori päätti hankkiutua eroon työntekijästään ilman varoitusta.

Työnantajan mukaan irtisanomisen syynä oli miespuolisen työntekijän epärehellisyys työnantajaa kohtaan. Sen esittämä näyttö ei riittänyt Päijät-Hämeen käräjäoikeudelle, joka määräsi TeliaSonera Finlandin maksamaan irtisanomalleen miehelle työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä 37 000 euroa ja yhdenvertaisuuslain mukaisena hyvityksenä 3 000 euroa.

Työnantaja oli kutsunut miehen palaveriin kesken sairausloman. Työnantaja otti esiin miehen sairauslomallaan tekemät yli 30 liittymätilausta puhelimineen yhden viikon sisällä. Työntekijä oli saanut niistä henkilöstöalennuksen sekä tilaajalahjan. Hän tavoitteli taloudellista hyötyä.

Työnantajan mukaan työntekijä oli toiminut moitittavasti myös toisia työntekijöitä kohtaan ja suhteessa lähipiiriin. Se kiisti väitteen, jonka mukaan irtisanominen olisi johtunut sairaudesta.

Virheitä haettiin hakemalla

Työnantajan väitteille työntekijän moitittavasta menettelystä ei löytynyt näyttöä käräjäoikeudessa.

Se on yhtynyt kanteen nostaneen miehen näkemykseen, jonka mukaan hänet irtisanottiin hänen sairautensa vuoksi. Myös lukuisat liittymätilaukset olivat johtuneet sairaudesta.

Luottamusmiehen mukaan työnantaja oli hakemalla hakenut miehen tekemisistä virheitä. Kovassa tulospaineessa toimiva yksikkö halusi tästä eroon palkatakseen tilalle terveen.

Käräjäoikeuden mielestä irtisanominen sairauden perusteella on "vakava rikkomus".

Yhtiön on korvattava entisen työtekijänsä yli 7 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Käräjäoikeus määräsi oikeudenkäyntiaineiston osin salassa pidettäväksi 60 vuoden ajan, koska se sisältää arkaluonteista tietoa kantajasta.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (1)
Politiikon näytös

Sitten kun menee Hovioikeuteen niin, työnantajaa ei enää syytetäkkään ja henkilö joutuu maksamaan vielä molempien oikeudenkäynti kulut, näin on monesti mennyt, se on sama kun normaali duunari hakee sairauslomaa,on sairaus loma minimaalinen vaikka mikä olisi. Suomessa on tultu siihen pisteeseen että, lääkärit tekee asiat työnantajien näkökulmasta, aina on tietysti niitäkin jotka lusmuilee.Huvittavaa on sekin kuinka työnantajat vielä aina valittaa jos joku on sairas. Tietysti olisi oikeudenmukaista kun, luotaisiin sairaus kassa mihin kaikki maksaisivat rahaa ja sairauslomat maksettaisiin sieltä, ei pienyrittjät joutuisi pulaan,

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X