Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Päivi Räsänen teki kirjallisen kysymyksen suurmoskeijasta

Päivi Räsänen pitää moskeijahanketta ongelmallisena. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) on tehnyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen Helsingin suurmoskeijahankkeesta.

Räsäsen mukaan hankkeeseen liittyy paljon ongelmia, joten hallituksen on syytä selvittää sen taustoja, ulkomaisen rahoituksen kanavia ja rahoituksen tarkoitusperiä. Samalla hallituksen tulee varmistaa, että päätöstä tehtäessä huomioidaan riittävällä tavalla turvallisuusnäkökohdat.

Räsäsen mukaan Euroopan maista löytyy useita esimerkkejä moskeijoista, joissa on suljettujen ovien takana levitetty väkivaltaisen radikalisoitumisen sanomaa sekä kannustettu sharialain noudattamiseen.

– Muslimeilla on oma uskonnonvapautensa kokoontua, mutta juuri muslimiväestön keskuudesta on kuitenkin ilmaistu vakava huoli siitä, että suurmoskeijan rahoituksen toteutuessa moskeija tulee olemaan vain pienen piirin hanke ja sunnien ja shiiojen väliset konfliktit ja jännitteet rantautuvat Suomeen, ex-sisäministeri kirjoittaa tiedotteessaan.

Myös Suojelupoliisin mukaan Suomen viranomaisten on oltava selvillä moskeijan rahoituksesta ja siihen liittyvistä vaikutteista. Supo selvittää parhaillaan moskeijahankkeen taustoja.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (12)
Nötkötti

Jaa, eikö kristityt hyväksykään moskeijan tuloa mukisematta?

Moskeija tulee, se on varma.

SAKARI SORMUNEN

Minkä ihmeen takia kristittyjen pitäisi hyväksyä muslimien rakennuksia kristilliseen Suomeen, kun muslimimaissa poltetaan kristittyjä kokoontumistiloineen päivineen? Moskeijan tulemisesta ei ole oikeasti mitään varmuutta. Ei edes tonttia. Hanke on täysin keskustelujen tasolla. Seuraava Helsingin valtuusto käsittelee asian ja helsinkiläiset yleensäkkin vastustavat hanketta sankoin joukoin, valtuustossa ainakin perussuomalaiset ovat yhtenäisesti vastaan. Esim. facebookissa on asiaan vastustava ryhmä kerännyt yli 14 000 tykkääjää. Suunniteltu moskeija olisi kaksi kertaa Helsingin tuomiokirkon kokoinen, eli räikeästi liian hallitseva maisemaan jo pelkän kokonsa puolesta.

Nötkötti

No tätä showta on alusta asti suitsutettu kirkon ja eräiden vähemmistöjärjestöjen taholta hyvänä juttuna ja nyt sitten rivit säröilee.

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X