Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Korjataanko homekoulut? Puolueiden puheenjohtajat vastasivat

Lauantain kuntavaalipaneelissa puhuttiin muun muassa koulujen mittavista sisäilmaongelmista. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kehotti kuntapäättäjiä rakentamaan rohkeasti uutta sisäilmaongelmaisten koulujen tilalle. Kuva: MIrja Hussain

Lahden Konserttitalossa lauantaina järjestetyssä puheenjohtajapaneelissa keskusteluun nousivat paitsi sivistykseen ja koulutukseen liittyvät asiat, myös koulujen sisäilmaongelmat.

Puheenjohtajat saivat tilaisuuden ehdottaa, millä tavoin massiivinen homekouluongelma voitaisiin ratkaista.

RKP:n Anna-Maja Henriksson arvioi, että koulujen sisäilmaongelmat ovat tulevaisuudessa yhä useamman kuntapäättäjän päänvaivana.

- Eikä hometta saa poistettua ilman rahaa. Se on mahdoton yhtälö. Sari Essayah (kd.) oli kuullut Lahden koulujen mittavista sisäilmaongelmista.

Tervettä järkeä tarvitaan myös tilojen huollossa. Kristillisdemokraattien Sari Essayah

- Rakennusvalvonta on äärimmäisen tärkeässä roolissa rakennusvaiheessa, mutta on muistettava myös se, että tiloja pitää osata hoitaa oikein. Tiedän, että takavuosina monessa kunnassa säästettiin niin, että lyötiin kesäajaksi kouluista ilmastoinnit pois. Tervettä järkeä tarvitaan myös tilojen huollossa, Essayah painotti.

Perussuomalaisten Sampo Terhon mukaan täytyy olla kattava ymmärrys siitä, miten "tällainen kansallisen tason katastrofi on voinut tapahtua."

- On tiedettävä syyt ja taustat, ennen kuin aletaan syytää rahaa uusien koulujen rakentamiseen, ettei tehtäisi yhtä huonoa jälkeä uudestaan.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kehottaa kuntia rakentamaan rohkeasti uuden tilan tai saneeraamaan olemassa oleva.

Uusien, sisäilmaongelmaisten koulujen asiaakin on jo viety eteenpäin. Hallitus on päättänyt tehdä selvityksen, joka käsittelee sitä, mitä julkiselle rakentamiselle voidaan tehdä, että lisäongelmilta vältytään.

- Kun koulujen rakennuttajia kilpailutetaan, kuntapäättäjät voisivat miettiä, pitäisikö rakennuttajalla olla vaikkapa 10-15 vuoden homeeton historia, jotta laatutekijästä tulee ykkönen, Sipilä pohti.

Piia Kujala
piia.kujala@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (1)
miksa

Sehän on yleisesti tiedossa että ilmanvaihtokoneet sammutettiin yöksi ja kesiksi vaikka asiantuntijat varoittivat että rakennukset todennäköisesti homehtuu sen seurauksena. Paljonko säästettiin? voiko ne laskut lähettää niille henkilöille ketkä aikanaan tuon hullun päätöksen tekivät?

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X