Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Kymmeniä uhkaa lähtö Rapalalta, viranomaiset valmistautuvat tukitoimiin

Kuva: Mirja Hussain

Rapalan uistintehtaan todennäköiset vähennykset eivät vielä perjantaina käynnistäneet erityistoimia työvoimaviranomaisissa. Rapalan Vääksyn tehtailta uhkaa kadota yli 40 työpaikkaa.

- Meihin oltiin kyllä yhteydessä. Kuulimme asiasta samaan aikaan kuin kaikki muutkin, kertoo Hämeen te-toimiston palvelujohtaja Pekka Voutilainen.

- Pidämme tehtaalla muutosturvainfon, mutta emme vielä tiedä koska. Se riippuu yt-neuvottelujen kestosta ja henkilöiden tarpeista.

Tämän vuoden alusta astui voimaan lakimuutos, joka säätää työnantajalle koulutusvelvoitteen, jos irtisanottava on ollut yrityksen palveluksessa yli viisi vuotta.

Koulutuksen pitää olla työllistymistä edistävää. Sen arvo vastaa noin kuukauden palkkaa.

Toinen uutuus on Kanta- ja Päijät-Hämeen alueella toimiva pilottihanke. Sen myötä yli 50-vuotiaille, jotka on irtisanottu taloudellisista tai tuotannollisista syistä, tarjotaan räätälöityä tukea. Käytännössä se tarkoittaa, että yksityiset yritykset antavat näille henkilöille henkilökohtaista palvelua työn etsinnässä. Yritykset saavat korvauksen onnistuneesta työstään.

Kokeiluhanke alkoi viime vuoden toukokuussa ja jatkuu tämän vuoden loppuun

- Yrityksiä on mukana yhdeksän ja 130 työllistettävää henkilöä on jo siinä mukana.

Edellinen suuri työpaikkojen menetysuutinen kuultiin syksyllä Heinolasta, jossa Stora Enso lopettaa aaltopahvitehtaan. 130 henkeä työllistävä tehdas suljetaan pysyvästi. Osa töistä siirtyy Lahteen, mutta lähes 50 työpaikkaa katoaa.

- Se ei vielä näy mitenkään. Muutos tapahtuu vasta tammikuun 2018 lopussa. Samat muutosturvat on käytössä sielläkin.

Lisävaloa tuo selvästi piristynyt työmarkkina:

- Päijät-Hämeessä työvoiman kysyntä teollisuudessa on ollut selvästi hyvässä vireessä viime puolen vuoden aikana. Aidosti avoimia työpaikkoja on ollut tarjolla.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (6)
peke

Rapalan uistin ei ole enään suomalainen vientituote.

Tavallii

Sipilän hallituksen liehtaroima KIKY ei näköjään koske työnantajaa. Työntekijöiltä odotetaan isänmaallisuutta, yhteiseen hiileen puhaltamista, mutta samaan aikaan kun nämä rapalat kuseskelevat nuotioon.

Vesijärvi

Eikö hyvistä vuosista koskaan jää mitään yrityksen kassaan,jota voisi käyttää huonona vuotena .Ei koska ne hyvän vuoden tulokset jaetaan osinkoina omistajille..heti kun yrityksen tulos putoaa ,notkahtaa ..ei muuta kun työväki pihalle ja..tuotanto muualle..missä sama toistuu sielläkin joskus..eikö mikään enää riitä..!

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X