Kotimaa

Uusi käänne Lahden MM-hiihtojen rahakiistassa - kaupungin yhtiö voi toimia välikätenä

Lahti2017:n pääsihteeri ja Lahti Eventsin toimitusjohtaja Janne Leskinen uskoo järjestelykiistan pikaiseen ratkaisuun. Kuva: Kai Sinervo

Lahden MM-hiihtojen järjestelykiistaan etsittiin kuumeisesti ratkaisua keskiviikkona. Kiistan ydin on siinä, että Suomen Hiihtoliitto ei ole maksanut Lahden Hiihtoseuralle sopimuksen perusteella kuuluvaa osaa kisojen järjestelykustannuksista.

Liiton maksu erääntyi elokuun lopussa eikä syksyllä tehty maksusuunnitelmakaan ole pitänyt. Liitto kertoo jarruttaneensa maksuja, koska LHS ei ole saanut varmistetuksi riittävää määrää järjestyshenkilöstöä kisoihin.

Maksukiistan ratkaisu voi löytyä kaupungin pääomistamasta ja -rahoittamasta Lahti Events oy:stä.

Noin 40 hengen projektiyritys hoitaa MM-hiihtojen järjestelyt, ja viime päivinä on tutkittu mahdollisuuksia, että yhtiö maksaisi puuttuvat 185 000 euroa LHS:lle.

- Pyrimme ratkaisuun mahdollisimman nopeasti, viimeistään ensi viikolla, kertoo toimitusjohtaja Janne Leskinen.

Hänen mukaansa vielä pitää tarkistaa lakimiehiltä, että rahansiirrot voidaan tehdä.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (17)
Tavallii

Siis 185.000 euroa veronmakajien rahaa! Hold Your horses. Jotakin rajaa!

VALOT PÄÄLLE

Tuo on vain joku pikkusumma kokonaispotissa. Veronmaksajien rahoja on kisoihin ja kisapaikkoihin syydetty varmasti kymmeniä miljoonia. Useita miljoonia on jo mennyt pelkästään mäkihyppyrien korjaamiseen viime vuosina.

En taatusti mene kisoihin, ellei kaupunki anna ilmaisia lippuja meille Lahden veronmaksajille. Olen taatusti veroissa jo monta sataa maksanut tuolle organisaatiolle viimeisten vuosikymmenten aikana, lippujen hintaa en enää ala maksaa uudestaan.

jouce

Voiko joku sanoa kuinka paljon MM-hiihdot tulevat maksamaan Lahden Kaupungille eli veronmaksa- jille.

Setämies

Ei sitä summaa kukaan tule sanomaan julkisesti. MM-hiihdot, Salpausselän kisat yms. on tässä kaupungissa pyhä lehmä. Ne maksaa mitä maksaa, eikä kukaan kaupungin johdosta tule kritisoimaan vaikka mäkimonttuun uppoaa miljoonia veronmaksajien rahoja. Matti Eve muistaakseni erehtyi Etlarissa kysymään tämän touhun mielekkyyttä jokunen kuukausi sitten. Sen kirjoituksen jälkeen ei kritisointia ole enää näkynytkään. Syytä voi vain arvailla.

Näiden hiihtelyiden suhteen tämä kaupunki elää tukevasti menneisyydessä. Oikeastihan nuo hiihtelyt ja mäestä putoamiset ei kiinnosta suurta yleisöä, se nähtiin jo esikisoissa. Kaupunki vain haluaa sitkeästi pitää kiinni perinteistä, maksoi mitä maksoi

J.F

Jotta ei totuus unohtuisi, kun suu vaahdossa höyrytään, niin lippuja on myyty tässä vaiheessa ENNAKKOON n 110.000 kappaletta. En tiedä mikä se "suuri yleisö" ketä ei kiinnosta, mutta kohtuullisen hyvin näkyy menevän kaupaksi. Myös kaikki majoitukset 50km säteellä on myyty loppuun yli vuosi sitten. Ilmeisesti nämä vieraat eivät kuitenkaan tuo rahaa ollenkaan, kun täällä kysellään vain menojen perään.

Luetuimmat

Lue seuraavaksi X