Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Valtion budjettirahoitus KymiRingille on epävarma - vaihtoehtoa etsitään veikkausvoittovaroista

Eduskunnassa käydään parhaillaan neuvotteluita Iitin Tillolaan rakentuvan KymiRing-moottorikeskuksen jatkorahoituksesta. Kyse on ensi vuoden talousarvioon toivotusta 3,5 miljoonan euron määrärahasta. Vastoin aiempia toiveita työ- ja elinkeinoministeriöstä (TEM) on viestitetty, ettei rahoitusta KymiRingille olisi löytymässä ensi vuonna.

Useiden kansanedustajien mukaan KymiRingin rahoitukselle on etsitty kiivaasti vaihtoehtoisia lähteitä. Yksi mahdollisuus voisi olla Veikkauksen jakamattomien voittovarojen käyttö. KymiRingiä pidetään paitsi alueellisesti, myös valtakunnallisesti merkittävänä hankkeena.

Tukea maksettu jo 3,5 miljoonaa euroa

Työ- ja elinkeinoministeriön kantaa rahoitukseen pidetään yllätyksenä, sillä KymiRingin rakentamiseen on aiemmin luvattu seitsemän miljoonaa euroa valtion rahaa. Tästä 3,5 miljoonaa euroa on jo maksettu pääosin opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisen tukina. Jäljellä olevaa 3,5 miljoonaa euroa on toivottu juuri työ- ja elinkeinoministeriöstä, koska raha olisi tarkoitus käyttää erityisesti pienelle ja keskisuurelle autoteollisuudelle tarkoitetun testausradan rakentamiseen.

- Vaikka Kymiringille löytyisi lisää liikuntarahaa, on TEMinkin pidettävä kiinni lupauksistaan. Hankkeelle tarvitaan lisää rahaa, jotta siitä saadaan elinvoimainen kokonaisuus, valtiovarainvaliokunnassa ja valtion liikuntaneuvostossa istuva kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) sanoo.

Ratayhtiö ei halua spekuloida

KymiRing-hankkeen projektipäällikön Timo Pohjolan mukaan yhtiön puolelta tilanne on ennallaan.

- Olemme ottaneet valtion rahoituksen huomioon suunnitelmissamme. Tilanteesta ei ole syytä spekuloida tässä vaiheessa.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (2)
hyvä idea

Tälläisiä guggenhemejä tuntuu olevan kaikki hankkeet nykyään. Reteesti aletaan puuhaamaan jos jonkinlaista monumenttia "sijoittajien" rahoilla. Ei mene kuin hetki kun kokoomuslobbarit on posket lommollaan imemässä kaikista julkisista kanavista rahaa moolokin kitaan kun "ei laskelmat pitäneetkään paikkaansa" Peli poikki ja kupit nurin jos ei sijoittajarahaa sitten olekkaan.

swordfish

Aika mahtipontinen hanke. Kuvassa näkyy myös hotelli. Onko se auki joidenkin suurten tapahtumien aikaan? vai ympäri vuoden., Suomen harrastajamääriin suhteuttuna.... Pippossa tiettävästi pari-kolme kymmentä aktiivia ajaa mikroautoilla. Hotelli, ravintolat? en usko ...kymiin ollenkaan. Palkat täytyy maksaa ja sähköt yms. konkurssi tulee heti. Yöpyjiä kisojen ulkopuolella ehkä 2..5 huoneellista korkeintaan.

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X