Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

ESS arvioi: Lahden uusi Fresno - hampurilainen ilman tunnekuohuja

Lahden hampurilaiskisan uusin tulokas on american diner Fresno. Paikka sijaitsee Aleksin alkupäässä paikassa, jonka 1980-lukulaiset muistavat Rossona. Sisustuksesta tuleekin mieleen kyseinen vuosikymmen: punainen väri ja korkeaselkäiset loosit. Toisen kerroksen ikkunapöydistä on edelleen mukava katsella kadun menoa.

Koska tässä on tullut tavaksi syödä pekonilla ryyditettyjä hampurilaisia ateriana eli ranskaperunoiden ja kolajuoman kera niin pidetään linja. Fresnon ruokalistalla pekonipurilaiseen kuuluu paistettu kananmuna. Sitä hämmästellessä tarjoilija mainitsee, että toki kananmunan voi jättää pois.

Paistettu kananmuna vie taas 1980-luvulle, jolloin tosiherkuttelijat tilasivat omansa vielä ananaksella. Mausteisiin kuuluivat sinappi, ketsuppi, kurkkusalaatti ja hakattu sipuli sekä aikakauden uutuus, majoneesi.

Kollega otti lounaslistalta erikoisemman yhdistelmän eli pitahampurilaisen. Lounasaikaan tilaus tehdään tiskillä ja siitä siirrytään pöytään odottamaan. Kohtuullinen odotus, kymmenisen minuuttia.

Ensimmäinen vaikutelma on hyvä: hampurilainen on iso ja komea. Sämpylöiden välistä pilkistelevät niin pihvit, pekonit kuin juustotkin. Ranskanperunoita eli ranuja on suorastaan valtava kulhollinen. Coleslawia eli kaalisalaattia vielä lisukkeena, kaveri kiittelee sitä maultaan raikkaaksi.

Suu sanoo, että ranskalaiset tarvitsivat lisää suolaa. Sitä saa purkista. Pöydässä on ketsuppia ja tulista hunaja-sinappikastiketta tarjolla, niitä tulee läträttyä. Oman annoksen dippi saisi olla rohkeamman makuista.

Hampurilaisen pihvi on mehevä ja hyvän makuinen. Kananmuna... mitähän kahdeksankymmenluvulla ajateltiin? Parin haarukallisen jälkeen kananmuna saa siirtyä reserviin lautasen reunalle.

Pitahampurilaisen leipä on sitkeä. Kollega kiittelee pihvin makua ja avokadokastiketta samalla kun kamppailee leipää vastaan aseenaan veitsi ja haarukka.

Toteamme, että Fresnon hampurilaisateria on kuin keskiviikkoiltapäivä. Tasainen ja turvallinen, ei suuria tunnekuohuja suuntaan tai toiseen. Ranskanperunat lötkistyvät nopeasti ja niistä jää aika paljon syömättä.

Kaksi ateriaa, joista toinen limulla ja toinen vedellä maksaa 26,5 euroa. Pitahampurilainen oli lounastarjous.

Tulokas ei hätyyttele hampurilaiskisan ykkössijaa. Normipurilainen ei aiheuttanut elämyksestä johtuvia väristyksiä, joita on tässä jo toista kautta jatkuvan hampurilaismaratonissa koettu. Kylläiseksi siitä tulee. Toriparkkiin vaappuessamme julistamme että kaupugissa on nyt kylliksi hampurilaistarjontaa. Olisiko kellään uutta ravintolaideaa?

Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (5)
Janteri

Miten hampurilainen voi aiheuttaa tunnekuohuja? Se on hampurilainen? Tämä on vähän kuin Moskova kasarilla, kun sinne tuli ensimmäinen McDonalds. Ihme haloo jostain hampurilaisista.

jplehto

Lehtijuttua pitää vähän elävöittää muutoin liian arkinen juttu ei jakseta lukea mitään pöytäkirjaa

merirosvo

Pari kertaa käynyt ja molemmilla kerroilla odotusaika on ollut tunnin, vaikka asiakkaita on ollut vain kourallinen.

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X