Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Poliisi tyrmää some-sadun Vääksyn joukkopahoinpitelystä - "uhri" kaatui humalapäissään

Mies itse haluaa tilanteen rauhoittuvan

Kuva: Pirjo Kamppila

Hämeen poliisi on tutkinut netissä levinneen tarinan, jonka mukaan paikkakuntalainen mies olisi joutunut pääsiäisenä Vääksyssä turvapaikanhakijoiden pahoinpitelemäksi.

- Tapahtumapaikan jälkien ja sivullisten kertomusten perusteella tapauksessa ei ole syytä epäillä rikosta. Asiaa ei tutkita enempää, sanoo rikoskomisario Ville Hahl.

Tutkintaan johtanut tapahtumasarja alkoi sen jälkeen, kun muun muassa Facebookin Vääksy-ryhmässä oli väitetty Tallukan vastaanottokeskuksen asukkaiden pahoinpidelleen asikkalalaisen miehen pitkäperjantain ja lauantain välisenä yönä. Vastaanottokeskuksen johtaja Marko Lehto puolestaan kirjoitti sunnuntaina Facebook-päivityksessään, että pahoinpitelyn uhri olisi tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen.

Näin ei kuitenkaan ollut tapahtunut. Poliisi päätti itse aloittaa tapahtumien tutkinnan Etelä-Suomen Sanomien kysyttyä asiasta.

Hahl keskusteli tapauksesta loukkaantuneen miehen kanssa vielä maanantaina.

- Hän oli suurella todennäköisyydellä kaatunut humalassa oikaistuaan metsän läpi matkalla ravintolasta kotiin. Hän oli kierinyt jyrkkää rinnettä alas jalkakäytävälle ja lyönyt päänsä. Hän on saattanut olla tajuttomanakin, Hahl kertoo.

Hahlin mukaan paikalle osuneet sivulliset olivat virvoitelleet miestä, kunnes paikalle saatiin ambulanssi.

- Mies oli näin jälkeenpäin tuohtunut ja halusi some-kirjoittelun loppuvan. Hän kiistää väittäneensä, että turvapaikanhakijat olisivat hänet hakanneet. Muistamatta mitä oli tapahtunut, hän oli herättyään kysellyt auttajiltaan, oliko hänet hakattu vai oliko hän kaatunut.

- Joku muu kuin asianomistaja on saanut päähänsä, että hänet on pahoinpidelty, sanoo Hahl.

Loukkaantunut mies itse: toivon, että turha jauhaminen loppuu

Asikkalalainen mies itse toivoo, että asian turha vatvominen lopetetaan.

– On tärkeää pysyä faktoissa. En pysty varmasti sanomaan, olenko kaatunut vai hakattu. Mutta asiasta on vedetty liikaa johtopäätöksiä ja esitetty asiattomia kommentteja. Minut on muun muassa leimattu rasistiksi, mutta en ole missään vaiheessa sanonut, että pakolaiset hyökkäsivät kimppuuni.

 Poliisitutkinta on lopetettu, ja mies kertoo nyt olevansa siitä oikeastaan tyytyväinen.

– Ei minulla ole kenellekään mitään vaatimuksia.  Tiedän vain sen, että olin lähtenyt ravintolasta kohti kotia ja että makasin yhden jälkeen yöllä tajuttomana Rantakulmantiellä. Tuntematon mies herätteli minut sieltä ja soitti ambulanssin. Ehkä sain tällistä tilapäisen muistikatkoksen. Minulta ei ollut varastettu lompakkoa eikä puhelinta, vaan ne olivat tallella.

Ambulanssissa tehdyn puhalluskokeen mukaan mies oli vajaan kahden promillen humalassa.

Mies toteaa, että jos tapahtuneella on silminnäkijöitä, heidän pitäisi kertoa siitä poliisille. Mies itse haluaa nyt palata tavalliseen elämään ja saada vammansa korjattua.

– Minulta meni kaksi hammasta poikki ja toinen silmäni muurautui umpeen. Oikea kylkeni on hyvin kipeä, menen vielä tiistaina lääkäriin tutkittavaksi, onko kylkiluu mennyt poikki.

 

Uutista on täydennetty illalla asianomaisen loukkaantuneen miehen haastattelulla.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (24)
Janteri

Minkä takia pitää levittää perättömiä huhuja? Järjetöntä toimintaa.

Koska vain pieni osa kansasta vastustaa pakolaisia, niin on pakko keksiä perättömiä juttujaa jotta saataisiin vastustamista lisää.

marjanpoimija

Mistä olet saanut varman tiedon, että vain pieni osa vastustaa elintasopakolaisia?Kaikki tuntemani ihmiset vastustavat heitä.Haluamme säilyttää hyvinvointivaltiosta edes rippeet, emmekä halua terroristeja enempää tänne.Turha poistaa tätä kirjoitusta valeena, sillä itse Orpo on sanonut maahamme tulleen joitakin kymmeniä terroristeja.

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X