Kotimaa

Kosken sissit rekrytoi "vahvoja miehiä joilla on taisteluosaamista" - katupartio aikoo turvata aikuisten naisten iltajuoksuja

Talkoopohjalta toimivan turvapartion jäsenet aikovat liikkua tunnistamattomina, siviilivaatteissa. Kuva: Colourbox.com

Hämeenkoskella aloittaa ensi maanantaina toimintansa turvapartio, kertoo Kosken sissit -niminen ryhmä tiedotteessaan. Ryhmä aikoo turvata paitsi lasten ja nuorten koulumatkoja, myös aikuisten naisten iltajuoksuja.

Lisäksi vanhusten turvallinen liikkuminen aiotaan taata kylän keskustan alueella.

Kosken sissit perustelee toimintaansa turvapaikanhakijoiden aiheuttamalla uhkalla. Partion nimettömien taustahenkilöiden mukaan "uhka tulee Lammin suunnalta eikä (Lahden) Hennalasta, koska se sijaitsee niin kaukana". Valvonta aiotaankin ulottaa Lammille saakka.

Talkoopohjalta toimiva turvapartio aikoo liikkua kylillä siviilivaatteissa. Näin se aikoo sivuuttaa "viranomaisten mahdollisen vainon". Samasta syystä partion jäsenten nimiä ei anneta julkisuuteen eikä toimintaa rekisteröidä.

Jäseneksi Kosken sissit kertoo ottavansa vain vahvoja miehiä, joilla on taisteluosaamista ja kokemusta itsepuolustuksesta.

Kosken sissit kertoi alkavasta toiminnastaan Etelä-Suomen Sanomille nimettömässä, postitse tulleessa tiedotteessa. Mukana ei ollut yhteystietoja. Partiointia perustellaan maan hallituksen kyvyttömyydellä taata kansalaisten turvallisuus.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Hanki lukuoikeus ESS:n koko verkkosisältöön

Kirjaudu tästä

ESS - joka hetki läheltäsi.

Ota käyttöösi ylivoimaisesti paras sisältöpaketti Lahden alueen uutisista, ilmiöistä ja tapahtumista. Tilaajana voit olla varma että pysyt ajan tasalla kaikesta, mitä ympärillä tapahtuu.

Mitä saan tilaajana?

  • Kaikki ESS.fi-sivuston sisällöt
  • Kaikki paperilehden sisällöt
  • Pääsyn sisältöihin kaikilla laitteilla, mistä ja milloin tahansa
Kirjaudu sisään tästä
Kommentointi (116)
päättämisen keveys

Kylläpä tuntuu turvalliselta nyt Koskella. Siviilivaatteissa eikä kerrota henkilöllisyyttä. Mistä voi tietää mitä nämä tyypit haluavat oikeasti 'turvatessaan' lapsia ja naisia? Näillä sakeilla muualla väkivaltarikostaustaa. Mistä tiedän, ettei täälläkin, kun emme tiedä ketkä toimivat.

Iso S

Olisiko parempi että kantasuomalaiset ei ota asiakseen turvata ympäristöään ?, kysy vaikka siltä Kempeleessä uhriksi joutuneelta että onko väärin jos haluaa turvata naisten ja lasten liikkumista.

VALOT PÄÄLLE

Jep, juoksevan naisen perässä juokseminen "turvaamistarkoituksessa" ei ole yhdenkään juoksua harrastavan naisen toive. Se on ainoastaan pelottavaa jos kyseessä on tuntematon mies, tai vähintäänkin creepyä, vaikka juoksijan tuntisikin. Jos juoksemaan haluaa turvaa, pyydetään oma ystävä mukaan. Ei mitään huppupäistä tuntematonta miestä juoksemaan (läähättämään) 10m perässä pimeillä kujilla.

Kuvottavaa toimintaa.

Näätä

No Hämeenkoskea ajatellen kun 2000 asukasta niin kaikki kyllä toisensa melkeimpä tietävät! :D:D Ebinbin

SAKARI SORMUNEN

Tekstistä selvisi järkiperäinen syy tunnuksettomuuteen ja nimettömyyteen. Katupartioiden aiheeton paheksunta on asian aiheuttanut. Mitä väliä sillä on, jos jollain olisikin jotain rikostaustaa? Ei se " rikostausta nouse sieltä Sinua pahoinpitelemään, " vaan henkilö on omana nykyisenä itsenään mukana järjestäytyneessä turvaryhmässä ja käyttäytyy sen mukaisesti. Luotan täysin ryhmään.

Luetuimmat

Tunti Päivä Viikko Kuukausi
Näytä lisää