Kotimaa

Rekkakuski lämmitti autoa kaupan parkkipaikalla: viritti alle nuotion

Kuva: Janne Laakkonen

Pelastuslaitos sai keskiviikkona hälytyksen Heinolaan, jossa epäiltiin autopaloa Citymarketin parkkipaikalla. Kyse ei kuitenkaan ollut tulipalosta, vaan rekan kuljettaja oli yrittänyt lämmittää ajoneuvoa sytyttämällä sen alle nuotion.

Turkkilaisen rekan kuljettaja ei ymmärtänyt suomea eikä englantiakaan, mutta pelastuslaitos sai hänet ymmärtämään, ettei moinen autonlämmitystapa käy päinsä.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle noin kello 11.30, kun marketin vahtimestari teki ilmoituksen havaitsemastaan tulesta.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?
Hanki lukuoikeus ESS:n koko verkkosisältöön

Kirjaudu tästä

ESS - joka hetki läheltäsi.

Ota käyttöösi ylivoimaisesti paras sisältöpaketti Lahden alueen uutisista, ilmiöistä ja tapahtumista. Tilaajana voit olla varma että pysyt ajan tasalla kaikesta, mitä ympärillä tapahtuu.

Mitä saan tilaajana?

  • Kaikki ESS.fi-sivuston sisällöt
  • Kaikki paperilehden sisällöt
  • Pääsyn sisältöihin kaikilla laitteilla, mistä ja milloin tahansa
Kirjaudu sisään tästä
Kommentointi (15)
SAKARI SORMUNEN

Takavuosien keino lämmittää, mutta on tiedettävä mitä tekee, ettei polta koko autoa, eikä sovellu ainakaan marketin parkkipaikalle. Muutenkin on webastoja saatavissa, joten ei senkään takia tarvi tulia viritellä, jonka tekoon liittyy aina riskejä. Ihme, että oli tullut yleensä Suomen pakkasiin ilman webastoa.

Turkkilaisissa rekoissa tuskin on kovinkaan monessa webastoja. Autoja on yli satavuotta lämmitetty avotulilla eikä monikaan auto ole palamaan syttynyt. Pelastuslaitoksen mielestä ilmeisesti pitäisi käydä tulityökurssit ja muutkin työturvallisuuskurssit jotta saisi tikkuaskin ostaa kaupasta.

FM

Turkkilaisen rekan kuljettaja sytytti nuotion? Kulkeeko Suomen teillä jo turkkilaisiakin kuljetusyrittäjiä ja kuljettajia autoillaan venäläisten, virolaisten, puolalaisten, romanialaisten, unkarilaisten jne. lisäksi? Tutkitaanko rajalla, ovatko rekkojen renkaan turvalliset Suomen talviliikenteeseen?

Sukaton

Kyllä, sitä sanotaan tullitavaraksi mikä tulee EU:n ulkopuolelta. Turkista tulee paljon mattoja rekoilla.

PENTTI KAREINEN

Ennen lämmitettiin juuri noin, raskasta kalustoa, toimi.

Luetuimmat

Tunti Päivä Viikko Kuukausi
Näytä lisää