Kotimaa

Rekkakuski lämmitti autoa kaupan parkkipaikalla: viritti alle nuotion

Kuva: Janne Laakkonen

Pelastuslaitos sai keskiviikkona hälytyksen Heinolaan, jossa epäiltiin autopaloa Citymarketin parkkipaikalla. Kyse ei kuitenkaan ollut tulipalosta, vaan rekan kuljettaja oli yrittänyt lämmittää ajoneuvoa sytyttämällä sen alle nuotion.

Turkkilaisen rekan kuljettaja ei ymmärtänyt suomea eikä englantiakaan, mutta pelastuslaitos sai hänet ymmärtämään, ettei moinen autonlämmitystapa käy päinsä.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle noin kello 11.30, kun marketin vahtimestari teki ilmoituksen havaitsemastaan tulesta.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (15)
SAKARI SORMUNEN

Takavuosien keino lämmittää, mutta on tiedettävä mitä tekee, ettei polta koko autoa, eikä sovellu ainakaan marketin parkkipaikalle. Muutenkin on webastoja saatavissa, joten ei senkään takia tarvi tulia viritellä, jonka tekoon liittyy aina riskejä. Ihme, että oli tullut yleensä Suomen pakkasiin ilman webastoa.

Turkkilaisissa rekoissa tuskin on kovinkaan monessa webastoja. Autoja on yli satavuotta lämmitetty avotulilla eikä monikaan auto ole palamaan syttynyt. Pelastuslaitoksen mielestä ilmeisesti pitäisi käydä tulityökurssit ja muutkin työturvallisuuskurssit jotta saisi tikkuaskin ostaa kaupasta.

FM

Turkkilaisen rekan kuljettaja sytytti nuotion? Kulkeeko Suomen teillä jo turkkilaisiakin kuljetusyrittäjiä ja kuljettajia autoillaan venäläisten, virolaisten, puolalaisten, romanialaisten, unkarilaisten jne. lisäksi? Tutkitaanko rajalla, ovatko rekkojen renkaan turvalliset Suomen talviliikenteeseen?

Sukaton

Kyllä, sitä sanotaan tullitavaraksi mikä tulee EU:n ulkopuolelta. Turkista tulee paljon mattoja rekoilla.

PENTTI KAREINEN

Ennen lämmitettiin juuri noin, raskasta kalustoa, toimi.

Tunti Päivä Viikko Kuukausi

Lue seuraavaksi X