Kotimaa

Tiirismaan ja Artjärven maisemat ehdolla valtakunnalliseen arvokastiin

Tiirismaalla on myös Pirunpesän luonnonsuojelualue. Kuva: Mirja Hussain

Ympäristöministeriö esittää Päijät-Hämeestä uusia kohteita valtakunnallisesti arvokkaiksi maisema-alueiksi. Ne ovat Tiirismaan maisemat Hollolassa ja Lahdessa sekä Artjärven viljelymaisema Orimattilassa.

Lisäksi Etelä-Päijänteen kulttuuri- ja harjusaarimaisemien aluetta Asikkalassa, Padasjoella ja Sysmässä aiotaan laajentaa ja Hollolan kulttuurimaisema-aluetta hieman suurentaa.

Porvoonjokilaakson viljelymaiseman sekä Padasjoen Auttoisten ja Vesijaon kulttuurimaisemien rajat ovat pysymässä ennallaan.

Määritysten avulla halutaan saada edustavat ja elinvoimaiset maaseutumaisemat säilymään. Maaseudun vaalimisen keinot ovat kuitenkin vapaaehtoisia. Säilymistä tuetaan eri tukijärjestelmien, lupamenettelyiden ja maankäytön suunnittelun avulla.

Kanta-Hämeen puolelta arvokkaiksi maisema-alueiksi ovat ehdolla muun muassa Montolan viljelymaisema Hämeenlinnan Lammilla ja Evon metsäkulttuuri- ja jokimaisemat Lammilla. Arvokkaiden listalla pysyy edelleen myös Lammin kulttuurimaisema.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?
Hanki lukuoikeus ESS:n koko verkkosisältöön

Kirjaudu tästä

ESS - joka hetki läheltäsi.

Ota käyttöösi ylivoimaisesti paras sisältöpaketti Lahden alueen uutisista, ilmiöistä ja tapahtumista. Tilaajana voit olla varma että pysyt ajan tasalla kaikesta, mitä ympärillä tapahtuu.

Mitä saan tilaajana?

  • Kaikki ESS.fi-sivuston sisällöt
  • Kaikki paperilehden sisällöt
  • Pääsyn sisältöihin kaikilla laitteilla, mistä ja milloin tahansa
Kirjaudu sisään tästä
Kommentointi
Tunti Päivä Viikko Kuukausi
Näytä lisää