Kotimaa

Nuotio vastaanottokeskuksen lattialla? - "Valitettavinta on että jotkut jopa uskovat näitä"

Markku Heikkilä haluaisi panna stopin väärillä tiedoille. Ainakin ne siivotaan vastaanottokeskuksen Facebook-sivulta. Kuva: Elena Liseytseva

Lahden Hennalan vastaanottokeskuksen johtaja Markku Heikkilä ampui tiistaina alas tiedon, jonka mukaan vastaanottokeskuksessa olisi ollut sähkökatko, jonka aikana asukkaat olisivat sytyttäneet nuotion keskuksen sisätiloihin.

Tieto oli linkitetty vastaanottokeskuksen Facebook-sivulla tammikuun alussa julkaistuun päivitykseen. Se oli alunperin julkaistu Uutismaailma-nettijulkaisussa.

- Lahden vastaanottokeskuksessa Hennalassa ei meidän eikä Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen tietojen mukaan ole "uutisoitua" tapahtumaa koskaan tapahtunut. Keskuksemme sähköt eivät ole "uutisessa" kuvatusti olleet kertaakaan poikki koko toimintamme aikana, kerrottiin vastaanottokeskuksen Facebook-sivulla myöhemmin.

Päivityksessä harmiteltiin sitä, että "tällainen uutisointi ylittää julkaisukynnyksen erityisesti vaihtoehtomedioissa, joissa ei toteuteta mitään lähdekritiikkiä".

Hennalassa päätellään sananvapauden toteuttamisen lähteneen osalla suomalaisista viime aikoina käsistä. Vastaanottokeskuksen Facebook-sivun keskusteluketjujen järjestelmällistä moderointia aiotaan jatkaa, kertoo keskus sivullaan.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (24)
VALOT PÄÄLLE

Ja medianlukutaidottomat "kriitikot" uskovat ja jakavat näitä valheita silmät kiiluen. Valheita, joiden ainoa päämäärä on aiheuttaa epävakautta Suomessa omien kansalaisten ja viranomaisten välille.

Kun tuntematon henkilö netissä väittää, että poliisi salailee asioita, ja poliisi samaan väsyneenä toteaa ettei mitään ole edes tapahtunut, niin normaali kansalainen uskoo Suomen poliisia. Idiootti uskoo tuntematonta juorua netistä.

Setämies

Ja sitten on niitä sinisilmäisiä hölmöjä, joiden mielestä kaikki negatiivinen uutisointi turvapaikanhakijoista on keksittyä tai vähintäänkin liioiteltua. Suljetaan vain silmät ja uskotellaan itselle, että mitään väitettyä ei ole tapahtunut. Onhan se tietysti ikävää kun #unelma ei toteudu ihan sellaisena kuin sen kuvitteli tapahtuvan. Mutta joskus totuus sattuu.

L.Ahti

Eihän Hennalassa koskaan mitään tapahdu?

VALOT PÄÄLLE

No ei näemmä rasistien mielestä tarpeeksi, kun pitää itse omia valheita keksiä Hennalasta ja levitellä niitä ympäri nettiä.

jplehto

johtaja Markku Heikkilä voisi olla avoin nyt Hennalan Facebook listalla toista sataa ihmistä jotka eivät voi edes kommentoida koska hän poistanut heiltä oikeudet.Se ei ole Facebookin mukaista eikä rehellisen tiedonkulun mukaista.Olet heti mustalla listalla jos on eri mieltä pitää vain tykätä Mikään muu organisaatio ei ole toimintu näin Eri asia olisi jos kyseessä olisi yritys mutta nyt on yhteiskunnallinen toimija kyseessä jonka tehtävä on toimia viranomaisten avoimilla korteilla Vaarana on koko Facebook sivuston sulkeminen,koska asiasta lähetetty jo useita ilmoituksia

Luetuimmat

Lue seuraavaksi X