Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Asikkalan Turvan katupartion aktiivi on ollut vankilassa väkivaltarikoksista

Asikkalan Turva ry kertoo nettisivuillaan, ettei Vääksyn vastaanottokeskus ollut perussyy katupartioinnin aloittamiseen. Ryhmää alettiin suunnitella jo viime talvena ennen kuin tietoa keskuksen tulosta oli. Kuva: Mirja Hussain

Asikkalaan perustettiin maanantaina Asikkalan Turva ry, joka aloittaa katupartioinnin Vääksyssä. Yksi yhdistyksen aktiivihenkilöistä on kuitenkin itse saanut Päijät-Hämeen käräjäoikeudesssa vuonna 2001 puolentoista vuoden vankeustuomion muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, törkeästä pahoinpitelystä ja huumausainerikoksesta.

Tuolloin noin 20-vuotias mies soitti ensin Asikkalan kunnan sosiaalijohtajalle ja uhkasi pilkkoa tämän ja hänen perheensä kirveellä palasiksi, jos kunta ei maksa miehen saamaa kuntoutumiskeskuksen laskua.

Noin kuukautta myöhemmin mies meni kunnan sosiaalitoimistoon ja uhkasi kahta sosiaalityöntekijää puukolla vaatien samalla, että kunta maksaa laskun. Toinen työntekijä pääsi tilanteesta pakoon, mutta mies pahoinpiteli toista työntekijää niin, että tälle aiheutui kipua rintaan ja mustelmia käsivarsiin sekä käsirysyssä puukosta haava sormeen.

Miehen hallusta löytyi myös 11 grammaa kannabista.

Vankeustuomion lisäksi hänet tuomittiin maksamaan uhreilleen yhteensä yli 25 000 markkaa korvauksia muun muassa henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä.

Mies itse pyytää Facebookissa anteeksi nuoruuden tekojaan, joista hän on jo maksanut.

– Pyydän koko sydämestäni, että älkää tuomitko yhdistystä tai siihen kuuluvia ihmisiä sen takia mitä joskus aikoinaan olen tehnyt. Minulla ei ole rikosrekisteriä ja minua kuvottaa moinen uutisointi, joka on poliisienkin kirjoissa jo haudattu. Antakaa menneiden olla ja katsotaan eteenpäin. Anteeksi!

Asikkalan Turva ry kertoo Facebook-sivuillaan, että Vääksyssä aloitettavan katupartioinnin tarkoituksena on lisätä kuntalaisten yleistä turvallisuuden tunnetta ja luoda turvallisuuden tunnetta sekä vastaanottokeskuksen asukkaiden että vääksyläisten välille.

Yhdistyksen perustaneet ilmoittavat olevansa huolissaan lasten, naisten ja vanhemman väen yleisestä turvallisuudesta.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (62)
RKK45

Tosi ikävää. Tapahtuneesta on kuitenkin 14/15 vuotta aikaa, tuomio kärsitty ja luultavasti "opiksi otettu". Edelleenkin mielestäni katupartiointi on hyvä ajatus, jos sillä ennaltaehkäistään mahdollisia rikoksia ja lisätään paikkakuntalaisten turvallisuudentunnetta, ns. "ylilyöntejä" ei saa tulla. Käsittääkseni tässä vääksyläisten partioinnissa on mukana naisiakin.

Tosentti Päkman

Juuri näin pitää olla. Onko parannuksen tekeminenkin kriminalisoitu tässä maassa. ?. Jos on 15 vuotta sitten syyllistynyt rikokseen voi kai tänään ryhtyä tekemään hyödyllistä vapaaehtoistyötä. Aina näköjään löytyy joku joka heittää ensimmäisen kiven.

Ensimmäisiä kiviä on kyseinen katupartio heittämässä leimaamalla pakolaiset rikollisiksi.

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X