Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Kohuvideon julkaissut Asikkalan kunnanjohtaja jäi pitkälle sairauslomalle - "En tunnistanut tilanteen räjähdysherkkyyttä"

Asikkalan kunnanjohtaja Juri Nieminen on jäänyt tammikuun puoliväliin ulottuvalle sairauslomalle. Kuva: Vesa Tapiola

Asikkalan kunnanjohtaja Juri Nieminen on jäänyt kuukauden mittaiselle sairauslomalle. Kunnanhallitus sai tiedon sairauslomasta maanantain kokouksessaan.

Nieminen julkaisi itsenäisyyspäivän alla omasta mielestään parodiatarkoituksessa Youtube-videon, jossa Hitler kuulee Tallukan vastaanottokeskuksen perustamisesta. Sisällöltään rasistiseksi luonnehdittu video ehti olla esillä vain muutamia tunteja ennen kuin Nieminen poisti sen.

Vastaanottokeskuksen perustaminen on Asikkalassa herkkä aihe. Viime viikonloppuna hotellirakennus kärsi mittavia savuvahinkoja tuhopolttoyrityksessä. Tätä ennen oli rikottu Tallukkaan johtavat puuportaat, jotka muutamaa päivää myöhemmin palautettiin paikoilleen.

Nieminen arvosteli joulukuun alussa Maahanmuuttovirastoa sekä kokoomusjohtoista sisäministeriötä siitä, että vastaanottokeskusta ollaan perustamassa kuntaa kuulematta.

Minulla on tapana reagoida vaikeisiin tilanteisiin huumorilla. Juri Nieminen

Miksi päätit julkaista arasta aiheesta myös parodiavideon, kunnanjohtaja Nieminen?

- En ollut tutustunut somessa käytävään keskusteluun, joten en tunnistanut tilanteen räjähdysherkkyyttä. Minulla on tapana reagoida vaikeisiin tilanteisiin huumorilla.

"Rivit ovat rikki"

Asikkalan kunnanhallitus on keskustellut kunnanjohtajan Hitler-videosta. Joidenkin päättäjien luottamus Niemistä kohtaan on koetuksella.

- Keskustelua on käyty todella paljon ja hyvästä syystäkin. Kaikki tiedotukset ja muut ovat menneet päin honkia. Tiedottaminen on mennyt järjettömyyksiin. Kunnanjohtaja on saanut kritiikkiä, nimettömänä pysyttelevä valtuutettu toteaa.

Valtuutettu ennakoi, että Niemisen asemasta käydään keskustelua vuodenvaihteen jälkeen. Kunnanjohtajalla on päättäjien keskuudessa myös runsaasti tukijoita. Tiistain Etelä-Suomen Sanomissa 12 kunnanvaltuutettua ilmaisi tukensa Niemisen toiminnalle vastaanottokeskusasiassa. Hitler-video ei vielä tässä vaiheessa ollut yleisessä tiedossa.

- Kannanotto oli tähdätty mahdollisia toimenpiteitä vastaan. Rivit ovat rikki, valtuutettu toteaa.

Johtavat päättäjät vaitonaisia

Asikkalan kunnanhallituksen puheenjohtaja Tarja Tornio (kesk.) on kunnanjohtajan videotempauksesta vaitonainen.

- En ole ainakaan nähnyt videota. Jotain huhuja olen kuullut, mutta minulla ei ole mitään sellaista tietoa, että voisin sanoa siitä mitään.

Jos kunnanjohtaja on julkaissut sävyltään rasistisen videon, mitä asiasta ajattelet?

- En kommentoi, sen voi jokainen itse ajatella.

Myöskään kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tuomo Riihilahti (kok.) ei halua puhua asiasta.

- Jutun olen kuullut, mutta en oikein voi juttujen perusteella kommentoida.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (15)
Rationkuuntelija

Aina jäädään sairauslomalle kun tulee töpeksittyä tai muuten hankala tilanne. Olisipa hauska tietää loman muodollinen syy-todellinen syyhän on toki tiedossa. Niemisen touhuista ja kommenteista on jo pidemmän aikaa voinut päätellä että pari muumia on karannut laaksosta. Mutta tämä "saikku" on kyllä pakoilua.

ITEAATTELIJA

Taitaapa tåmän jutun ja "nimettömänä pysyttelevä" valtuutetun myöhäisen heräämisen takana olla toteamus "Nieminen arvosteli joulukuun alussa Maahanmuuttovirastoa sekä kokoomusjohtoista sisäministeriötä". Kokoomusta ei arvostella!

*

Eivät voi tavalliset veronmaksajat mennä mihinkään piiloon, on elettävä ja liikuttava,käytävä töissä ja varjeltava ja neuvottava lapsia kaikkien uhkien varalta,vaikka syvän märkänis ! Johtajat ja päättäjät liikkuvat turvasaattueissa ja kansa maksaa ###kele !!

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X