Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Asikkalan kunnanjohtaja julkaisi Hitler-parodian Tallukan vastaanottokeskuksen perustamisesta

Kunnanjohtajan Juri Niemisen mukaelma internetin tunnetusta Hitler-parodiasta on herättänyt ihmetystä Asikkalassa. Nieminen julkaisi 5. joulukuuta Tallukan vastaanottokeskuksen perustamista kommentoivan Youtube-videon, jonka pohjana oli kohtaus Adolf Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovasta elokuvasta Perikato.

Etelä-Suomen Sanomien saaman tiedon mukaan video ehti olla esillä muutaman tunnin ajan. Videon nähnyt henkilö luonnehtii sen sisältöä "aika rasistiseksi".

– Meni joku aika, ja Juri Nieminen kirjoitti Facebookissa, että hän on saanut videosta palautetta ja poistanut sen, kunnes selviää, onko laillista julkaista sellaista. Videolla haukuttiin yhtä sun toista tahoa. Ainakin kokoomus sai osansa, videon katsonut henkilö kuvailee.

Videota ei enää löydy Youtubesta, koska Nieminen on sulkenut Youtube-tilinsä. Myöskään hänen Facebook-sivultaan ei enää löydy mainintoja videosta. Google-haku videon osoitteella tuottaa tulokseksi kuvan, josta erottuu tekstitys "Ja nyt ne mulkut ei noudata edes Schengenin sopimusta".

Toimin täysin laillisesti ja kyse oli huumorista. Juri Nieminen

Niemisen mielestä videon sisällössä ei ollut mitään rasistista. Hän kertoo poistaneensa videon, koska ei halunnut aiheuttaa pahaa mieltä.

– Toimin täysin laillisesti ja kyse oli huumorista. Poistin videon nopeasti. Harkitsen tällä hetkellä, onko syytä enää olla lainkaan sosiaalisessa mediassa, koska en voi siellä olla yksityishenkilönä vaan kaikki johdetaan työasemaani.

Nieminen kieltäytyy näyttämästä poistamaansa videota ESS:lle. Hän arvelee, että vain harvat ehtivät nähdä videon.

– Useampi kehui hauskaksi ja muutama epäsopivaksi. Huumori on mielipidekysymys ja asioita katsotaan omista tarkoitusperistä värillisten lasien läpi.

Hotelli Tallukkaan on perusteilla 350-paikkainen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus. Kunnanjohtaja Nieminen on arvostellut Maahanmuuttovirastoa ja kokoomusta siitä, että kuntaa ei kuultu vastaanottokeskuksen perustamisesta.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (56)
JUHANI JOKINEN

Johan teki temput. Tylsäksi on mennyt Niemisen työt. Asiat ovat pahasti vinossa, kun tuolla tavalla pitää purkautua.

joopajoo

Eihän tuossa ollut kyse Niemisen työstä. Kyllä jokaisella ihmisellä, asemastaan, ammatistaan tai poliittisesta urastaan huolimatta, on silti myös oma yksityinen elämänsä. Ja jokainen heistä käy myös p.skalla, vaikkei sitä kaikki aina uskoisikaan.

p.linkola

Täällä paheksutaan vaikka ei olla edes nähty videota?

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X