Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Paavolan CM:n kotiinkuljetuskokeilu päättyy - Näin moni kuljetus saatiin joukkoistettua

Satu Lähteenoja kokeili ensimmäisenä kauppakassin kotiinkuljetusta Lahdessa huhtikuun lopulla. Ostokset toi Jacob Kallas skootterillaan. Kuva: Pertti Louhelainen

K-citymarket Lahti Paavolan Tilaa ja Nouda -verkkopalvelun ja PiggyBaggy-tavarakimppakyydin kotiinkuljetuskokeilu on päättynyt suunnitellusti. Jatkon mahdollisuutta selvitetään.

Kokeilun aikana toteutettiin Suomen ensimmäiset verkkoruokakaupan joukkoistetut kotiinkuljetukset. 2,5 kuukautta kestäneen kokeilun aikana K-citymarket Lahti Paavolan kaikista verkkotilauksista 43 prosenttia sisälsi myös tavarakimppakyytikotiinkuljetuksen. Kaikki tavarakimppakyytitoimitukset toimitettiin perille sujuvasti.

90 prosenttia kotiinkuljetettavista ostoksista kuljetti perille kanssakaupunkilainen. Vain 10 prosenttia kuljetettavista ostoksista toimitettiin varakuljetusjärjestelyllä, ja sekin toimi moitteetta.

PiggyBaggyn mukaan asiakastyytyväisyys on ollut korkealla ja kokeilulla on saatu tarvittava kokemus palvelumallin laajentamiseen. Myös ikäihmisille suunnattu puhelintilausmahdollisuus sai lämpimän vastaanoton.

- Tilasin toukokuussa kaksi kertaa ja kesäkuussa kaksi kertaa. Hirveän hyvä palvelu, kun minulle oli vasta tehty polvileikkaus. Nuoria mukavia ihmisiä kuljettajina, joilla oli aikaa jutella myös mukavia, kertoo yksi Paavolan Citymarketin verkkokaupan kotiinkuljetusasiakkaista PiggyBaggyn mukaan.

Kauimmaksi viiden euron korvauksella ostoksia tavarakimppakyytikuljettaja vei 5,7 kilometrin päähän Paavolasta Lahden Riihelään. Myös ihan K-citymarketin vieressä 230 metrin päässä palvelu osoittautui todella tarpeelliseksi, koska näin lähelläkin palvelua tilattiin lyhyen kokeilun aikana neljä kertaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (4)
bob

Niin pelkkä prosenttilukemahan ei kerro asiasta yhtään mitään. Vietiinkö niitä nyt sitten ovelle joku 26 kappaletta vai 8000? Hyvä juttu taas kerran. Hyvä hyvä toimituksen pojat ja tytöt.

TOMI MÄKINEN

bob, Tämän jutun tarkoitushan ei olekaan kertoa Citymarket-kauppiaan liiketoiminnan laajuudesta ja tilausmääristä, vaan joukkoistuksen osuudesta kotiinkuljetusten määrästä. Tuskinpa kys. kauppias haluaa kertoa julkisuuteen tietoa montako tilausta tuolla kokeilujaksolla tehtiin.

YRJÖ XXXL

Jep ja tärkein asia kokeilussa oli asiakastyytyväisyys.

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X