Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Älykontin kautta ostokset yhteisöllisesti kotiin

Aleksanterinkadulle tiistaina ilmaantuneesta älykontista on moneen. Sieltä voi noutaa kivijalkakaupoista tilatut isot ja pienet ostokset tai varata niille kotiinkuljetus.

Yksi älykontin valteista on se, että se on kulkukortilla käytettävissä ympäri vuorokauden.

- Meilläkin on asiakkaita, jotka käyvät muualla töissä eivätkä ole koskaan Lahdessa pesulan aukioloaikaan. Tähän asti pyykin jättäminen ja hakeminen on sujunut naapuriliikkeidemme avulla, mutta älykontti olisi tosi hyvä ratkaisu, pohdiskeli Pyykkipoika-pesulan toimitusjohtaja Tapani Alenius.

Älykontti on osa Kivijalka Kotiin -kokeilua, jonka tavoitteena on elävöittää Lahden keskustaa ja etsiä ratkaisuja kivijalkakauppojen kuljetuspulmiin. Kontin on kehittänyt CoReorient Oy, joka tuottaa myös tavarakimppakyytipalvelu PiggyBaggyä.

Kokeilussa ovat mukana Benjamin Maatilatori, kauneusalan yritys bm Day Spa, ekologinen ja eettinen vaateyritys Nurmi, vaatteiden ja asusteiden kivijalkakauppa MariMari, Karisman suutari oy, vaate- ja vintagekauppa Puolti sekä K-citymarket Paavola.

- Mukaan voi ilmoittautua vielä muutama innovatiivinen yritys lisää, sanoi markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi CoReorient oy:stä. Älykontti kokeilu kestää kesäkuun loppuun saakka.

Kontissa vuokratarvikkeitakin

- Huomasin facebookista, että älykontin avajaisissa neulotaan irronneita nappeja vaatteisiin. Minäkin sain nyt kauppareissulla napin kiinni farkkuihin, kertoi Taru Sallinen tyytyväisenä. Nappeja olivat neulomassa Nurmi Clothingista Noona Sten ja Elisa Lepistö. Bm Day Spa puolestaan tempaisi avajaisissa tarjoamalla edullisen manikyyrin, jossa sai kynnet Lahden väreihin.

Tapahtumassa oli jaossa älykonttiin pääsemiseen tarvittavia kulkukortteja ja kiinnostuneille kerrottiin, miten älykontin asiakkaaksi voi ilmoittautua. Ohjeet ovat luettavissa myös älykontin ulkoseinästä.

- Kontin toimintaperiaatteet kiinnostivat monia, erityisesti tavaroiden vuokrausmahdollisuus oli mieleen. Yksikin rouva ilmoitti voivansa vuokrata höyrypesurin, joten sellainen yritetään järjestää konttiin, selitti Henni Ahvenlampi.

Älykontin ja tavarakimppakyytien käyttämisessä korostuu ekologisuus ja eettisyys.

- Samalla asiakkaiden ja tavaroiden kuljettajien silmät avautuvat yhteisöllisyydelle, markkinointipäällikkö Ahvenlampi totesi.

Kuljettajiksi ilmoittautuneet yksityiset voivat kuljettaa ostoksia millä tahansa kulkuvälineellä ja saavat palkakseen asiakkaan määrittelemän korvauksen, vaikkapa 5 euroa.

Hanna Leppänen
hanna.leppanen@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (2)

Ensin torille rumat pömpelit ja nyt niitä tulee muuallekin keskustaan. Kouluthan on olleet parakeissa jo kymmeniä vuosia.

zaizai

Kyllä on mopo karannut käsistä. Pistäkää vielä paremmaksi ja paskahuussit turisteille ikkunallisina keskelle aleksia.

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X