Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

"On järkevämpää viedä terveyttä kotiin, kuin hoitaa ihmisiä laitoksissa"

Hammashoitaja Leila Kuutti-Pelkonen esittelee suunhoidon tuotesalkkua. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahti on ollut edelläkävijöiden joukossa jalkauttaessaan suun terveydenhuollon kotiin osaksi vanhusten kotihoidonpalvelua. Myös omaishoitajat halutaan entistä tiiviimmin mukaan huolehtimaan hoidettaviensa suun terveydestä.

Nyt aiheesta on tehty pieni elokuvakin. Sen ideoi hammashoitaja Leila Kuutti-Pelkonen, joka on työskennellyt pitkään suun terveydenhuollon koti- ja laitoshoidon tiimissä.

Elokuva kertoo Lahden suun terveydenhuollon ja omaishoitajien sekä hoidettavien yhteistyöstä, jonka tavoitteena on ylläpitää arjen elämänlaatua.

- On järkevämpää viedä terveyttä kotiin, kuin hoitaa ihmisiä laitoksissa. Kehitämme uusia toimintatapoja, koska resurssit eivät muuten riitä.

- Omaishoitajat ovat tärkeässä roolissa, kun he huolehtivat hoidettaviensa suun puhdistamisesta.

Viidentoista minuutin pituinen elokuva on nimeltään Suu messingillä.

- Pomot innostuivat ideastani, ja elokuva on herättänyt paljon kiinnostusta. Sen tähtinä ovat omaishoitajat ja hoidettavat.

Kuutti-Pelkosen ideaa olivat toteuttamassa myös ammattikuvaaja, käsikirjoittajatiimi ja ohjaaja. Elokuva ladataan YouTubeen.

- Projektin tarkoitus on tehdä yhteistyötä kolmannen sektorin kanssa. Yhdistykset ja järjestöt voivat innostaa ihmisiä osallistumaan itse omaan hyvinvointiinsa.

Elokuvaan liittyy tuotesalkku, jossa on elokuva muistitikulla, pieni suunhoidon opas ja suunhoidon eri välineitä esiteltäväksi. Toisen ihmisen suun hoitamiseen on kehitetty monenlaisia apuvälineitä.

- Aluksi on tilattu 50 tuotesalkkua. Kehotamme katsomaan tämän elokuvan vaikka kerran vuodessa ja keskustelemaan aiheesta, Kuutti-Pelkonen kertoo.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (1)
kuningasjätkä

Onpa tietenkin, sehän on selvä! Kunhan sitten hoidetaan kans. Lukekaas iltasanomista kuinka eräskin muistisairas, suoliavannepotilas oli kotonaan yksin ilman hoito, ruokaa, lääkkeitä ja avannepussintyhjennystä, pimeässä.. neljä(4) päivää, kun sairaalan ja kotihoidon välillä oli informaatiokatkos.

Ottakaapa oppia siitä, jos osaatte..

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X