Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Yli 60-vuotias työtön voi nyt saada palkkatukea koko lopputyöelämänsä ajan

Yli 60-vuotias työtön voi saada palkkatukea. Kuva: Armi Salonen

Vuodenvaihteessa voimaan tulleiden lakimuutosten ansiosta vähintään vuoden työttömänä ollut yli 60-vuotias työtön voi saada palkkatuetun työpaikan koko lopputyöuransa ajaksi. Käytännössä harkinnanvarainen tuki voidaan myöntää 24 kuukauden jaksolle, ja tukea voidaan harkinnan mukaan myöntää uudelle jaksolle. Tavoitteena on pitää ikääntyvät työntekijät nykyistä paremmin työmarkkinoilla.

Uudistus on osa palkkatukijärjestelmän laajempaa remonttia. Vuodenvaihteen jälkeen palkkatukea maksetaan esimerkiksi aina joko 30, 40 tai 50 prosenttia palkasta, kun aiemmin palkkatuki  koostui euromääräisestä perusosasta ja prosentuaalisesta lisäosasta.

Uudistuksen jälkeen tukea voi saada työntekijästä ja tuen myöntöperusteesta riippuen 6-12 kuukauden enimmäisajoille tai tietyissä tapauksissa 24 kuukauden enimmäisajoille.

 

Viime vuonna Suomessa oltiin keskimäärin 32?000 palkkatuetussa työsuhteessa. Kasvua on runsaat 5?000 vuoteen 2013 ja 6?000 vuoteen 2012 verrattuna, työ- ja elinkeinoministeriön tilastot kertovat.

Työvoimahallinnon mielestä kasvun varaa olisi vieläkin. Palkkatuettua työtä tarvitsevia työnhakijoita olisi enemmän kuin yrityksiä, jotka palkkatukea käyttävät, kertoo neuvotteleva virkamies Päivi Haavisto-Vuori työ- ja elinkeinoministeriöstä.

 

Palkkatukea maksetaan työnantajalle, joka palkkaa vaikeasti työmarkkinoille sijoittuvan työntekijän.

Vaikeudet voivat johtua esimerkiksi hakijan pitkästä työttömyydestä, vammasta tai sairaudesta. Palkkatuki korvaa työnantajalle työntekijän osaamisen puutteita tai työnteossa tarvittavaa lisäohjausta.

Palkkatuella voidaan myös esimerkiksi nykytilanteessa kompensoida nuoren työntekijän puuttuvaa työkokemusta. Yhä useammin sitä maksetaan rekrytointitukena ammattiin valmistuneen nuoren ensimmäiseen työpaikkaan, Haavisto-Vuori sanoo.

–?Palkkatuki voi olla avain pysyvään työpaikkaan tai ponnahduslauta eteenpäin työmarkkinoilla.

Palkkatukea voidaan myöntää myös oppisopimuskoulutuksen ajaksi.

Teppo Koskinen
teppo.koskinen@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (3)
JUHANI JOKINEN

Saattaa olla hyvä lakimuutos, jollei sitten käytetä väärin ja etsitä porsaanreikiä.

VALOT PÄÄLLE

Töitä ei tällä hetkellä ole kaikille. Jos jollekulle poliitikko jotain antaa, se on tässä taloustilanteessa joltain toiselta pois. Kumpi on tärkeämpää; nuorten työllistäminen koulujen päätteeksi, jotta heidät saadaan integroitua mukaan työelämään ja yhteiskuntaan. Vai lähes eläkeikäisten pitäminen väkisin työelämässä?

Poliitikoilla ei ole paljoa järkeä päässä. Yritetään pidentää työuria väkisin, ja siinä samalla jää yksi sukupolvi nuoria työttömäksi. Niiden nuorten pitäisi maksaa vanhusten eläkkeitä ja terveyhdenhuoltoa. Nuorisotyöttömyyden myötä moni nuori jää jahkailu-seilailuelämäntilanteeseen, josta ei välttämättä enää ole kiinnostusta skarppaantua työelämään. Eikä mahdollisuutta hankkia asuntoa, perhettä... 30-vuotias vailla työkokemusta ei ole työnantajillekaan mikään lottovoitto.

antsa63

Olin palkkatuella pari vuotta sitten velimiehen firmassa ja hän sanoi minulle,joudun maksamaan palkkatuen lisäksi n.100euroa .Varmaan työnantajalle hyvä homma,jos on työtä mikä tuottaa.

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X