Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Kaleva: Yhä useampi suomalainen pitää Venäjää uhkana

Ukrainan kriisin pitkittyminen ja Venäjältä kantautuvat negatiiviset uutiset ovat vaikuttaneet suomalaisten arvioihin Venäjästä uhkana. Kuva: Lehtikuva/AFP

Yhä useampi suomalainen uskoo, että Venäjä voi uhata Suomen turvallisuutta tulevaisuudessa, uutisoi Kaleva.

Lehden teettämässä kyselyssä 43 prosenttia vastaajista arvioi Venäjän uhan erittäin suureksi tai melko suureksi, kun vielä viime maaliskuussa tätä mieltä oli vajaa neljännes suomalaisista. Yleisimmin Venäjää pelkäävät johtavassa asemassa olevat ja maanviljelijät sekä kokoomuksen ja vihreiden kannattajat.

Muutosta selitetään Ukrainan kriisin pitkittymisellä ja Venäjältä kantautuvilla negatiivisilla uutisilla.

– Läntisessä keskustelussa Venäjä on sulkeutumassa ja eristäytymässä, ja siinä on neuvostoliittomaisia piirteitä, jotka meidän näkökulmastamme ovat uhkaavia, sanoo vanhempi tutkija Anna-Liisa Heusala Aleksanteri-instituutista lehdelle.

Taloustutkimuksen toteuttamaan kyselyyn vastasi reilut tuhat suomalaista syyskuun alkupuolella.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (4)
SAKARI SORMUNEN

Venäjän uhan nousu suomalaisten mielissä on täysin loogista, koska Krimin kaappaamisen jälkeen Putinin kaappausvimma on vain kasvanut. Ukrainaan kulkee venäläistä porukkaa aseineen, kuin hollitalliin, mitään keneltäkään kysymättä. Nyt on työn alla Itä - Ukraina ja myöhemmin tavoitteena koko Ukrainan kaappaus Venäjän alueeksi. Suomen on vakavasti harkittava Nato - jäsenyyttä ja tämän tietävät kaikki johtavat poliitikot, vaikkakin pitävätkin Natoa vielä kaapissa, kun sille ei ole vielä tullut kansalta riittävää tukea. Yhteenkään Nato - maahan ei ole hyökätty ja jos olisimme Natossa, olisi tänne hyökkäys samalla hyökkäys koko Natoa vastaan, eli kynnys tänne tulolle olisi hyvin korkea. " Uskottavan oman puolustuksemme " hokeminen on lopetettava, sitä ei meillä ole ollut 39, eikä sen jälkeen.

TSN

Jos päättäjät ensin tukisivat avoimesti Nato jäsenyyttä niin silloin myös kansan enemmistö tukisi sitä. Asiasta oli kysely viime keväänä.

aimo tujaus

Venäjä mikään uhka ole Suomelle edelleenkään! Ihmisille syötetään epäuskoa kaikinkeinoin jotta toisaalle saadaan hyväksyttyä rahoitusta.... Järjetön juoni tehdä tiliä on pelotella jollain ulkopuolisella pelotteella, sitä tehdään nykyään jopa kilpaa, vaikka hyvinvointia pitäisi rakentaa eikä sotakaluston määrään tähdätä ja hyvinvoinnista leikata!

Olemme ihmiskunnan lähtölaskennassa ja tätä kelloa ei enää voi pysäyttää vaan varustaudutaan lisää ja lisää ja lisää siihen kuvitteelliseen voittoon kun sota taas alkaa?

Lähtekää ihmiset eläkkeelle jo ennen eläke-ikää, se on elämää!

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X