Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Tuomioja: Näpit irti historiantunneista, poistetaan vaikka uskonnonpetus

Tuomiojan mielestä esityksiä historianopetuksen poistamisesta lukioista on syytä kavahtaa. Kuva: Lehtikuva

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) on huolissaan kaavailuista vähentää lukioiden historianopetusta.

– Se joka ei tiedä, miten ja mistä olemme siihen tulleet, missä tänään olemme, ei voi myöskään nähdä tulevaisuuteen ja ottaa sitä haltuunsa. Tämä vahvistaa ajallemme ominaista näköalattomuutta, lyhytjänteisyyttä ja hetkessä elämistä, Tuomioja varoittaa blogissaan.

Tuomiojan mielestä esityksiä kaikille annetun historianopetuksen poistamisesta lukioista vapaan valinnaisuuden lisäämiseksi on syytä kavahtaa. Maailma suorastaan huutaa yhteisen menneisyyden ja kulttuuriperimän parempaa tuntemusta, eikä vain Suomessa.

– Jos jotain muutoksia tehdään, olisi päinvastoin perusteltua lisätä historian ja yhteiskuntaopin tuntimäärää, vaikkapa poistamalla uskonnonopetus, hän kirjoittaa.

Tuomiojan blogi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (14)
osku

Jos nyt kuitenkin se kaikista turhin ensin pois - pakkåruotsi.

SAKARI SORMUNEN

oskulta täyttä asiaa. Valitettavasti tämä hallitus eikä seuraavatkaan tule pakkoruotsia poistamaan. Pakkoruotsipuolue on Kokoomuksen apupuolue, jonka pikkuapulaisuuden ainoa edellytys on pakkoruotsin säilyminen. Tästä se asia kiikastaa, samoin Sdp ja Keskustankin kannoista. Järjen kanssa puolueiden kannoilla asian suhteen, ei ole pienintäkään tekemistä. Pakkoruotsi pitäisi poistaa välittömästi ! Tai laittaa kansanäänestykseen edes. Siihen ei hallituksilla uskallusta riitä. Katainen joku vuosi takaperin henkilökohtaisesti torpedoi Kokoomusnuorten ansiokkaan esityksen pakkoruotsin poistamisesta.

Ramses IV

Olen aivan samaa mieltä. Kansamme nuorisolle ei pidä ruotsin kieltä pakolla opettaman. Tämän katajaisen kansan solukoissa on "herraviha" niin syvällä, että se poikii vain häiriköintiä ruotsin tunneilla. Eivätkä kaikki piltit ole aikuisiällään tietenkään valtion virkoihin hakeutumassa (toistaiseksi ainakin se kielitutkinnon suorittaminen on edellytys virkoihin pääsyyn). Toisaalta - eivät lapset vielä lukiossa tiedä, mitä niistä isona tulee... mutta kun se isi sanoo että se ruatti on ihan peestä, ei meidän suvussa koskaan... jne. Karskiahan se on sanoa, mutta on todella hyvä asia, että ruotsia opiskelevat vain motivoituneet opiskelijat. Men, o andra sidan, lukio-opiskelijan voisi olettaa jo lähtökohtaisesti olevan motivoitunut opiskelemaan, miksi se mukula lukioon on sitten kingennyt? Äitikö pakotti? Månne jag är en smula vanhanaikainen... lukiossa pitää vaan olla kivaa. Miksei nimeä vaihdeta leikkiöksi?

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X