Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Tämä on Suomen armeijan sotavarustus

Puolustusvoimien menot voidaan karkeasti jakaa kolmeen osaan: henkilöstö, koulutus ja hankinnat. Kun säästetään, on järjestys yleensä päinvastainen. Lähivuosina piti nykyaikaistaa erityisesti maavoimia. Ensin piti olla alueellisten joukkojen ja myöhemmin operatiivisten joukkojen vuoro. Vuosikymmenen lopulla on tai olisi merivoimien vuoro.

2020-luvulla on edessä Hornetien korvaajien hankinta. Se vie valmisteluineen noin vuosikymmenen. Se tiedetään jo nyt, että modernien hävittäjien hinnat kohoavat pilviin ellei niiden ylikin. Nykyistä määrä tuskin pystytään hankkimaan.

Kansainvälisten arvioiden mukaan Suomen sotavarustus on nyt ihan kohtuullisen hyvällä tasolla. Oheisessa grafiikassa on nähtävissä tämänhetkinen tilanne. Mitä tästä eteenpäin? Se riippuu paljolti poliitikoista, jotka valtion kukkaronnyörejä löysäävät tai kiristävät.

 

 

Matti Hilska
matti.hilska@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (3)
Petteri

Kaikki mahdollinen kunnia niille jotka joutuivat rintamalle paikkaamaan poliitikkojen mokia 1939-44.Silti ihmettelen kuinka kauan vielä itsenäisyysasiat kietoutuvat aseiden ympärille.Toki ymmärrän että aseita ja armeijaa tarvitaan,mutta kai se nyt jotakin muutakin on.Tietysti diplomatiasta ei saa niin raflaavia juttuja,mutta jopa Etelä-Suomen sotilasläänin sanomien luulisi ymmärtävän että aseet ovat se vihoviimeinen vaihtoehto.

Jätkä

Tuon listan lisäksi meillä olisi vielä 20 kpl taisteluhelikoptereita,jollei puolustusministeriö olisi töpeksinyt kaupoissaan ja maksanut koko kauppahintaa etukäteen Ranskalaiselle toimittajalle. Sieltä kun toimitettiin vain yksi koulutustarkoituksiin sopiva helikopteri, tosin sekin ilman moottoria. Loppuja emme sitten saaneetkaan koska toimittaja ajautui talousvaikeuksiin ja teki konkurssin!

Ihmeen hiljaa on mediakin ollut viimeaikoina asiasta, onko mendiaa kielletty puuttumasta asiaan.

Se oli tämä Häkämies silloin puolustusministerinä kun siellä mokailtiin tään maksun kanssa!

Pavel

Valmius aseelliseen puolustukseen on sama kuin henkivakuutus, diplomatiaa unohtamatta. Historia kuitenkin osittaa, kuinka vähäinen vastus diplomatia on valloitushaluiselle viholliselle. Ei tilanne muuksi ole muuttunut.

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X