Kotimaa

Opiskelijat vaihtavat painetut kirjat sähköisiin

Sähköisen kirjan voi napata lainaan kotikoneelleen. Kuva: ESS

Opiskelijoiden sähköisten aineistojen käyttö on kasvanut Päijät-Hämeen alueella 35 prosenttia puolen vuoden aikana. Sähköisiä kirjoja, lehtiä ja tietokantoja on käytetty tämän vuoden aikana jo 850000 kertaa.

- Tämä kasvutahti on täydellinen läpimurto. Olemme yrittäneet ohjata opiskelijoita ja oppilaitoksia käyttämään sähköisiä aineistoja jo vuosia, ja nyt ne on vihdoin löydetty, kertoo tietopalvelujohtaja Sirkku Blinnikka.

Kirjastot mainostavat sähköisiä aineistoja, koska ne ovat halpoja ja niitä riittää kaikille.

Sähköisiin aineistoihin pääsee käsiksi etätunnuksilla suoraan kotoa tai reissun päältä, joten ne helpottavat erityisesti kasvavan etäopiskelijajoukon arkea. Aineistot lyhentävät myös kirjastojen varausjonoja.

- Jonot ovat opiskelijoille iso ongelma, sillä he tarvitsevat kirjat nopeasti, tiettyyn päivämäärään mennessä. Tavoitteemme on, että Lahdessa opiskelijat eivät enää joudu siirtämään tenttejä tai muita suorituksia kirjapulan vuoksi.

Painettuja kirjoja hankitaan kirjastoihin nyt vähemmän kuin ennen, sillä yksittäisestä opuksesta ei enää tarvita kymmentä painokappaletta. Sähköiset aineistot ovat painettuja huomattavasti edullisempia, joten kirjasto säästää rahaa samalla kun aineistoja on tarjolla entistä enemmän.

- Emme voisi hankkia näin laajasti materiaaleja, jos ostaisimme ne paperisena. Nyt meillä on jopa kansainvälisten opiskelijoiden kotimaiden lehtiä.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Hanki lukuoikeus ESS:n koko verkkosisältöön

Kirjaudu tästä

ESS - joka hetki läheltäsi.

Ota käyttöösi ylivoimaisesti paras sisältöpaketti Lahden alueen uutisista, ilmiöistä ja tapahtumista. Tilaajana voit olla varma että pysyt ajan tasalla kaikesta, mitä ympärillä tapahtuu.

Mitä saan tilaajana?

  • Kaikki ESS.fi-sivuston sisällöt
  • Kaikki paperilehden sisällöt
  • Pääsyn sisältöihin kaikilla laitteilla, mistä ja milloin tahansa
Kirjaudu sisään tästä
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.
Kommentointi

Luetuimmat

Tunti Päivä Viikko Kuukausi
Näytä lisää