Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Näinkin voi ruokaa tuottaa - pieni sijoitus ja talkootunteja

Lahteen on perustettu uusi ruokaosuuskunta, joka alkaa viljellä kasviksia ja juureksia yhdessä.

Etelä-Lahdesta vuokratulla 0,7 hehtaarin pellolla aiotaan kasvattaa muun muassa perunaa, porkkanaa ja punajuurta. Kasvihuoneessa kasvavat puolestaan kurkut, tomaatit ja salaatit.

Osuuskunta rahoittaa toimintansa jäseniltä kerättävällä satomaksulla, joka on tänä vuonna 300 euroa. Siinä siis maksetaan tuleva sato etukäteen. Sen lisäksi osakkaan maksettavaksi tulee alkuun yhteensä sata euroa osuus- ja liittymismaksuja.

Ruokaosuuskunnan puuhamiehiin kuuluva Mika Aaltonen kertoo, että sijoitus voi olla hyvinkin kannattava.

- Helsingissä vastaavanlaisen ruokaosuuskunnan jäsenet saivat viime vuonna melkein sadalla eurolla enemmän ruokaa kuin mitä he olivat sijoittaneet, hän sanoo.

Osuuskunta palkkaa osa-aikaisen puutarhurin, jotta jäsenten ei tarvitse käyttää niin paljon aikaa toimintaan. Talkoisiin jokaisen odotetaan kuitenkin osallistuvan noin kahdeksan tuntia vuoden aikana. Toki enemmänkin saa tehdä, jos aikaa ja intoa riittää.

Merkittävä osa ruokaosuuskunnan toimintaa on sen sosiaalisuus. Aaltonen hahmottelee jo erilaisia tapahtumia, markkinoita ja sadonkorjuujuhlia puutarhalla.

Mutta ennen kuin siihen asti päästään, on vielä paljon tehtävää. Ensimmäinen yhteinen ponnistus on ensi viikolla, jolloin tyhjennetään varastokäytössä ollut kasvihuone. Sitten päästäänkin jo istutuspuuhiin.

Lue lisää torstain Etelä-Suomen Sanomista.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X