Kotimaa

Keksijäkin ällistyi Suomen Tamago-hypestä - lue haastattelu

Japanilaispeli Tamagon näpyttely on villinnyt myös suomalaiset. Kuva: .fi Kuva: Teemu Virtanen / ESS

Huippusuositun Tamago-munapelin kehittäjä Tomoya Osugi kertoo askartelevansa jo seuraavan pelihankkeen parissa. Koululaisten lemmikiksi ja opettajien inhokiksi nopeasti nousseessa pelissä naputellaan älypuhelimen ruudulla näkyvää munaa. Tuhannen naputuksen jälkeen munan kuori alkaa säröillä, ja muna rikkoutuu, kun kasassa on miljoona naputuskertaa.

Etelä-Suomen Sanomat haastatteli pelin takana olevaa japanilaista Osugia Facebookin välityksellä. 23-vuotias peliteknologian opiskelija on itsekin hämmästynyt simppelin sovelluksen saamasta jättisuosiosta. Twitterissä Osugi ihmettelee erityisesti pelin saamaa suosiota Suomessa.

- Se on käsittääkseni ihan uuden tyyppinen idea, eli siinä vain toistetaan yhtä asiaa. Ja olen yllättynyt myös siitä, että peli on saanut paljon jäljittelijöitä, Osugi kertoo.

Mutta miksi juuri muna - japaniksi tamago? Osugin mukaan pelin ajatuksena on saada selville siinä näkyvän "paketin" sisältö, joten muna tuntui luontevalta vaihtoehdolta.

- Mietin myös, mikä olisi sopiva luku. Arvelin miljoonan olevan sopiva, koska se on mahdollista saavuttaa, jos vain tekee tarpeeksi työtä, Osugi toteaa.

Tomoya Osugi julkaisi Tamagon Android-käyttöjärjestelmälle Japanissa elokuun lopussa. Kansainvälinen versio seurasi paria kuukautta myöhemmin. Tuorein tulokas on Applen laitteissa toimiva iOS-versio, jonka Osugi lanseerasi tammikuun alussa.

Tamagon varsinainen voittokulku alkoi Osugin mukaan Espanjasta marraskuussa.

Nyt kun muna on vallannut maailman, niin mikä on Osugin mainitsema uusi pelihanke?

- No, siitä en voi kertoa mitään. Vielä, Osugi vastaa.

Teemu Virtanen

Haluatko lukea koko artikkelin?
Hanki lukuoikeus ESS:n koko verkkosisältöön

Kirjaudu tästä

ESS - joka hetki läheltäsi.

Ota käyttöösi ylivoimaisesti paras sisältöpaketti Lahden alueen uutisista, ilmiöistä ja tapahtumista. Tilaajana voit olla varma että pysyt ajan tasalla kaikesta, mitä ympärillä tapahtuu.

Mitä saan tilaajana?

  • Kaikki ESS.fi-sivuston sisällöt
  • Kaikki paperilehden sisällöt
  • Pääsyn sisältöihin kaikilla laitteilla, mistä ja milloin tahansa
Kirjaudu sisään tästä
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.
Kommentointi
Tunti Päivä Viikko Kuukausi
Näytä lisää

Lue seuraavaksi X