Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Kansa kannattaa pakkoliitoksia ehdokkaita enemmän

Artjärven kunta liittyi Orimattilaan viime vuoden alussa. Uusia kuntaliitoksia ei ole toistaiseksi suunniteltu. Kuva: ESS

Etelä-Suomen Sanomien kuntavaalikoneen mukaan kuntien pakkoliitoksiin suhtaudutaan kansalaisten keskuudessa selvästi myönteisemmin kuin ehdokkaiden keskuudessa.

Kansalaisista 33 prosenttia kannattaa pakkoliitoksia, siinä missä ehdokkaiden vastaava kannatusprosentti on vain 20 prosenttia.

Vaalikoneeseen on tähän mennessä vastannut noin 1 200 kuntavaaliehdokasta. Vaalikoneeseen on kutsuttu Päijät-Hämeen kuntien ehdokkaiden lisäksi Mäntsälän, Iitin, Pertunmaan ja Joutsan ehdokkaat.

Kansalaisille vaalikone avattiin runsaat kaksi viikkoa sitten ja sen on tähän mennessä käynyt tekemässä noin 12 000 ihmistä.

Vaalikoneessa kysytään myös tyytyväisyyttä oman kotikunnan kehitykseen päättyvän valtuustokauden aikana. Kansalaisista 49 prosenttia ovat tyytyväisiä kehitykseen, ehdokkaista 54 prosenttia.

Vaalikoneeseen otetaan edelleen mukaan uusia ehdokkaita. Mikäli ehdokas ei ole saanut sähköpostilla kutsua vaalikoneeseen, hän voi ottaa yhteyttä vaalikoneesta vastaavaan monimediatuottaja Teemu Virtaseen, teemu.virtanen@ess.fi.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X