Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Hirvisaari tuestaan äärikommentille: Siinä oli spekulatiivinen vire

Kansanedustaja James Hirvisaaren mielestä nettiin kuuluu räväkkyys, kärjistäminen ja provosointi. Kuva: ESS

Kansanedustaja James Hirvisaari (ps) aiheutti tiistaina hämmennystä, kun hän osoitti Facebookissa tukensa Hommaforumilla esitetylle äärioikeistolaiselle kommentille. Hirvisaaren mukaan internetissä voidaan saada aikaan keskustelua, mutta se vaatii nettilukutaitoa.

Asikkalalainen kansanedustaja oli linkittänyt sivulleen osan keskustelua, jossa arvostellaan EU-komissaarin tavoitetta lisätä maahanmuuttoa Eurooppaan. Kommentissa todetaan muun muassa, että monikulturismi edustaa jopa pahuutta. Kirjoittajan mukaan "monikulturismi on suunnitelmallinen eurooppalaisten kansojen murha" ja "tämä on sotaa ja me olemme sodassa".

Hirvisaari täsmentää ESS.fi:lle, että hänen mielestään tekstissä oli spekulatiivinen vire. Myöhemmin hän lisäsi kommentin myös Facebook-sivulleen. Hirvisaari kiistää uskovansa salaliittoteorioihin, joita jotkut näkevät monikulturismin taustalla.

- Hämmästelen vain asioiden kulkua, hän sanoo.

Hirvisaari tunnetaan itsekin kirjoituksista, jotka ovat herättäneet ristiriitoja ja poikineet myös sakkotuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän kertoo valitsevansa viestin median mukaan.

- Nettiin kuuluu räväkkyys, kärjistäminen ja provosointi. Printtilehteen kirjoitan paljon asiallisemmin, Hirvisaari sanoo. Hän kuitenkin lisää, että internetissäkin sopii olla asiallinen.

Hirvisaari katsoo, että hänen käyttämänsä tyylilaji tukee keskustelun syntymistä sosiaalisessa mediassa. Valtamedia sen sijaan tukahduttaa keskustelun.

- En ole mikään toripuhuja, vaan sosiaalisen median käyttäjä. Jos kirjoittaisin netissä harmaasti, kukaan ei lukisi kirjoituksiani.

Maanantaisenkin Facebook-viestin alle on ilmestynyt lukuisia kommentteja.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X