Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Oikeuskansleri tutkii H1N1-rokotehankintojen lahjontaväitteet

Oikeuskansleri on ryhtynyt selvittämään, toimittiinko sikainfluenssarokotteen hankkimisa asianmukaisesti. Kuva: ESS

Rokotuksiin liittyvät ongelmat saattavat ulottua myös talousrikosten puolelle. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on ryhtynyt selvittämään, onko sikainfluenssarokotteen hankinnassa syyllistytty lahjontaan.

Nelosen Uutiset kertoi keskiviikkoiltana, että maan ylin laillisuusvalvoja on saanut asiasta neljä kantelua. Niistä kaksi koskee rokotusjärjestystä ja kaksi liittyy H1N1-rokotteen ostopäätökseen.

Jonkkaa on pyydetty selvittämään, ovatko jotkut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa THL:ssä tai sosiaali- ja terveysministeriössä syyllistyneet esimerkiksi lahjoman ottoon. Molemmat ovat vakuuttaneet oikeuskanslerille, että lääkkeiden hankinnassa on toimittu asianmukaisesti.

Jonkka sanoi Neloselle, että lahjontaan liittyvissä kanteluissa viitataan siihen, että "sama taho, joka on tuotteen myynyt on rahoittanut THL:n tutkimustoimintaa".

Sikainfluenssarokote hankittiin monikansalliselta GlaxoSmithKline-lääkeyhtiöltä, joka on rahoittanut miljoonilla euroilla THL:n tutkimusta.

Mitään konkreettista epäilyä ei Jonkan mukaan kuitenkaan ole syntynyt. Hän toivoi asiasta yleisempää eettistä pohdintaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (1)
VEIKKO ALASVUO

En muuta tiedä kuin että narkolepsian takia poistettiin joku komponentti ja tilalle pantiin tutkimaton aine. Olen sairastanutnyt 4 kuukautta, alkoi 9 pv rokotuksesta. Aluksi en pystynyt kävelemään 1,5 viikkoon enkä nukkumaan kuin tuolissa pahan mikrofyalgian takia. Se tuli rokotteesta,aikaiemminse on ollut harvoin lievänä. Olin ensimäiset 4 viikoa Espanjassa. Tasapaino hävisi, nyt on perempi. Olen saanut 7 kohtausta,jossa pussi nousee lukuun 198. Kerran ambulanssi joutui viemään sydänvfilmin takia Lappeenrannan keskussairaalaan. Nyt käytän Propal lääkettä. Jos ei auta tunnissa on soitettava 112. työnteko lähes mahdotonta.

ennen

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X