Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Metsäteollisuus vaikutti sähkönkulutusarvioihin ydinvoimapäätöksen alla

Hallituksen ydinvoimapäätöksen pohjana ollutta sähkönkulutusennustetta korotettiin viime metreillä Yle Uutisten mukaan.

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) arvioi viime marraskuussa, että Suomessa kuluu sähköä vuonna 2020 yhteensä 91 terawattituntia. Yllättäen hallituksen ydinvoimapäätöksen asiakirjoihin oli lisätty metsäteollisuuden näkemys tulevasta sähkönkulutuksestaan.

Toinen, kahden terawattitunnin korotus tehtiin vain hieman ennen kuin hallitus löi lukkoon kantansa kahdesta ydinvoimaluvasta. Verkkolehti Uusi Suomi kertoi jo helmikuussa, että TEM pohtii ydinvoimalaskelmiaan uudestaan teollisuuden antamien kulutusarvioiden pohjalta.

- Metsäteollisuus ry:n edustajat antoivat vahvaa viestiä siitä, että heillä on rohkeutta ja uskoa investoida Suomeen, ja että sähköntarve-ennusteet voisivat olla aavistuksen verran, ei kovin paljoa, mutta jonkin verran korkeammat, elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) sanoi Yle Uutisille.

Pekkarinen kielsi lauantaina Ylelle, että korotettu sähkönkulutusennuste olisi vaikuttanut hallituksen esittämään ydinvoimalupien määrään. Toisaalta Pekkarinen sanoi perjantaina Uuden Suomen mukaan, että metsäteollisuuden luvuilla oli ydinvoimapohdinnoissa "ei ratkaiseva, mutta melko merkittävä vaikutus".

Hallitus esitti kahta uutta ydinvoimalaa Suomeen tällä viikolla. Eduskunta äänestänee luvista vasta ensi syksynä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X