Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Urheilu-uutiset

Taivas on rajana, herutteli jatkosopimuksen tehnyt Bottas

Valtteri Bottas kertoi elokuun lopussa, ettei hän panikoi sopimustilannettaan. LEHTIKUVA/AFP

Mercedes-Benzin F1-talli julkisti odotetun uutisen keskiviikkona. Talli vahvisti, että Valtteri Bottas jatkaa sen riveissä ensi kaudella yksivuotisella sopimuksella.

Mercedekseltä oli jo jonkin aikaa annettu ymmärtää, että yhteistyötä suomalaispilotin kanssa halutaan jatkaa. Myös sopimuksen kesto oli odotettu. Mercedes halusi kiinnittää Bottaksen talliinsa, mutta todennäköisesti varmistaa myös sen, ettei se jää osattomaksi, kun kuljettajamarkkinoiden odotetaan avautuvan toden teolla kaudeksi 2019. Tuolloin usean huippukuljettajan uskotaan olevan vapaana neuvottelemaan uusista sopimuksista.

Keskiviikkona talli kuitenkin hehkutti estoitta suomalaiskuljettajaansa.

– Hänen suorituksensa ja nousujohteinen tekeminen merkitsi sitä, että jatkaminen hänen kanssaan oli lopulta helppo päätös, kuvaili Mercedeksen F1-pomo Toto Wolff tallin tiedotteessa.

"Kasvamme päivä päivältä"

Bottas, 28, siirtyi Mercedes-Benzille täksi kaudeksi Williamsilta, kun Nico Rosberg yllättäen lopetti F1-uransa. Bottas otti haasteen hyvin vastaan ja on voittanut kuluvalla kaudella uransa ensimmäiset F1-osakilpailut maineikkaan "hopeanuolen" ratissa. Ykköseksi Bottas ajoi Venäjän ja Itävallan osakilpailuissa. Yhteensä hän on yltänyt yhdeksän kertaa palkintopallipaikalle tällä kaudella. Se oikeuttaa kolmanteen sijaan MM-pisteissä.

– On kunnia jatkaa työskentelemistä Mercedeksellä. Yhdessä kasvamme vahvemmiksi päivä päivältä, Bottas herutteli hunajaisesti.

Suomalaiskuljettaja sanoo pystyvänsä entistä parempaan tulevaisuudessa.

– Uskon, että vain taivas on rajana, jos jatkamme kovaa työntekoa. Aina löytyy parannettavaa. En ole vielä näyttänyt koko potentiaaliani.

Yhteistyö Hamiltonin kanssa sujuvaa

Mercedeksellä myös arvostetaan sitä, että Bottas tulee hyvin toimeen tallin brittitähden Lewis Hamiltonin kanssa.

– Annoimme Valtterille ison haasteen täksi kaudeksi. Hän liittyi talliin aivan kauden kynnyksellä ja hänen tallitoverinaan oli lajin paras kuljettaja. Tätä taustaa vasten hänen tuloksensa ovat olleet todella vaikuttavia, Mercedes-pomo Wolff totesi.

– Tallin kannalta bonuksena on lisäksi se, että kahden kuljettajamme välillä vallitsee kunnioitus ja hyvä urheiluhenki. Valtterin ja Lewisin välinen kemia ja dynamiikka todella toimii. Tällaista tarvitaan, kun taistelemme kilpailijoitamme vastaan.

Seuraava F1-osakilpailu ajetaan Singaporen radalla tulevana viikonloppuna. Viime vuonna Bottas keskeytti tämän kilpailun Williams-ajokillaan, ja voittoon porhalsi Rosberg Mercedeksellä. Ferrarin Kimi Räikkönen sijoittui viime vuonna Singaporessa neljänneksi.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X