Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Moottoriurheilu

Iitin moottoriradalle haetaan luokitusta formula ykkösille

KymiRingillä on tarkoitus ajaa ratamoottoripyörien MM-osakilpailu jo vuonna 2018 (kuva viime elokuulta). Kuva: Martti Kainulainen

Iittiin rakenteilla olevalle KymiRingin moottoriurheiluradalle haetaan Kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n korkeinta FIA 1-luokitusta. Sen saaminen mahdollistaisi moottoripyörien MotoGP-kisojen lisäksi myös formula ykkösten MM-osakilpailuiden järjestämisen Iitin Tillolassa.

- Rakentamisen tässä vaiheessa Grade-luoka korotus kilpa-autoilun osalta on vielä kustannustehokasta ja ei olisi viisasta jättää tätä mahdollisuutta käyttämättä, perustelee hankejohtaja Timo Pohjola KymiRingin verkkosivuilla.

Ratatyömaalla viime vuoden lopulla suoritetussa tarkastuksessa havaitut kehitystoimet on hyväksytty MotoGP:n järjestäjällä ja parhaillaan muutossuunnitelmat ovat FIA:n analysoitavana. FIA suorittaa tarvittavat simuloinnit eri autoluokille mukaan lukien formula ykköset.

- Tulemme rakentamaan moottoriurheilun arvokilpailuille suorituspaikan. Kilpailuiden järjestäminen on sitten eri asia, korostaa Pohjola.

Autourheilun kattojärjestön AKK-Motosportin puheenjohtaja Juhani Pakari pitää luonnollisena, että AKK tutkii vakavasti mahdollisuudet saada Suomeen jollain aikavälillä myös formula 1-kilpailut.

- Tavoitteenamme on, että maailman menestyneimmässä autourheilumaassa nähdään myös ajettavan F1-kilpailuja, hän sanoo tiedotteessa.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Suomen osakilpailun valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa. MotoGP-sarjan promoottori Dorna Sports tulee vahvistamaan Suomen osakilpailun ajankohdan ensi kesänä.

Moottoriradan on määrä valmistua vuonna 2018.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (1)
kuningasjätkä

Naapuristo ja kiinteistöjen omistajat lienevät mielissään kun kiinteistöjen arvo nousee uuden moottoriradan myötä? Vai nouseeko jos vähennetään meluhaitat?

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X