Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Hevosvoima

Vermon raveissa ajettiin raju kolari

Johdossa ollut Creation Primero kaatui loppusuoralla ja useita muita ravureita törmäsi siihen. Ohjastaja Hannu Torvinen loukkaantui vakavimmin. Kuva: Matias Lehtinen

Vermon päälähdössä Oulu Express -karsinnassa tapahtui loppusuoralla hurja kolari, jossa osallisena oli useita hevosia. Ohjastajista pahiten loukkaantui Hannu Torvinen, joka kuljetettiin Jorvin sairaalaan. Antti Teivainen, Joni-Petteri Irri ja Olli Koivunen selvisivät lähes säikähdyksellä.

Hannu Torvisen ajama ja Krista Skutnabbin valmentama Creation Primero veti johtopaikalla kovaa. Loppusuoralla ori yllättäen kompastui, kaatui ja kaaos oli valmis. Takaa tuli hevosia samaan rytäkkään, mutta kuin ihmeen kaupalla vain Torvinen loukkaantui vakavammin. Hän oli tajuissaan ja valitti kättään, jalkaansa ja niskaansa. Ravit viivästyivät pahoin ja pääsivät jatkumaan vasta puoli kymmenen jälkeen. Lähdön voitti kaukaa takaa väkevästi kiertänyt tuore ME-ori Hotshot Luca. Mika Forssin ajokki tuli loppusuoraa ulkoratoja pitkin, joten se ei ollut osallisena kolarissa.

Orimattilaan vakuuttava voitto

Orimattilalaisvalmentaja Timo Korvenheimon tallin Lovesong oli vakuuttavimpia 65-voittajia. Tapio Perttusen ajama tamma hallitsi tapahtumia johtopaikalta mielin määrin. Lovesong on nopea lähtijä, jolla ei ollut vaikeuksia sisäradan turvin pitää piikkipaikkaa. 11-vauhtisen alun jälkeen mentiin rauhassa, lopussa tultiin lujaa ja Lovesong oli selvästi paras. Sen takana liftannut Gisela Luxi oli toinen ennen ajoissa johtohevosen rinnalle kiertänyttä Christa Packalenin valmentamaa Bertucciota.

- Tamma lähtee kovaa, joten ei ollut muuta taktiikkaa kuin ajaa keulasta niin pitkään kuin pystyy. Hevonen oli kuuliainen eikä liian innokas. Se rauhoittui hyvin kovan alun jälkeen ja oli tosihyvä maaliin asti, kehui Perttunen ajokkiaan.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (2)
Hilma

Lopetettavahan nuo on tuollaiset eläinten rääkkäämiset. Lajista saataisiin ehkä turvallisempi jos aina kierroksen jälkeen ohjastaja ja vetäjä vaihtaisivat paikkaa.

TMS

Sanallakaan ei sanota, miten hevosten kävi. Varsinaisia eläintenystäviä nämä ravi-ihmiset.

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X