Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Urheilu

TWD-Länken värväsi kaksi pyöräilijälupausta

Lahtelainen pyöräilytalli TWD-Länken on haalinut joukkueeseensa 18-vuotiaan Julius Taskisen ja 19-vuotiaan Ukko Peltosen. Tallin tiedotteen mukaan molemmat ovat kehityskelpoisia ja kansainväliselle uralle tähtääviä ajajia.

Taipalsaaressa yhä lukiota käyvä Taskinen on tähän edustanut Imatran Urheilijoita. Seuran pyöräilyjaoston puheenjohtaja Jaakko Hasu kertoo olevansa tyytyväinen siirrosta, koska Imatran Urheilijoilla ei ole samanlaisia mahdollisuuksia auttaa nuorukaista kohti ammattilaisuraa kuin TWD-Länkenillä.

Tänä vuonna Taskinen on saavuttanut maantiepyöräilyssä SM-mitaleita. Ensi viikolla hän ajaa MM-kisoissa Norjassa.

- Valintani Suomen seurajoukkueista oli itselleni selvä. Tiedän, että TWD-Länken pystyy auttamaan ja kehittämään minua eteenpäin kohti tavoitteitani huipulle, Taskinen sanoo.

Nokialaisen Peltosen seurasiirtoa edesauttoi se, että hän pääsi jatkamaan muualla aloittamiaan liikunnanohjaajan opintoja Pajulahden urheiluopistolla Nastolassa. Aiemmin Peltonen on edustanut tamperelaista Medilaser Pro MTB:tä.

Peltosella on menestyksekäs maastopyöräilytausta. Keväällä hän sai kilpailussa kaaduttuaan pahan solisluuvamman, jonka kuntouttamisen vuoksi maastopyöräilykilpailut piti jättää väliin. Loppukaudesta Peltonen alkoi ajaa maanteillä aika-ajoja, ja kun ne sujuivat Suomen kansallisen kärjen vauhtia, hän päätti vaihtaa lajisuunnitelmiaan.

- Molemmat uudet pyöräilijämme ovat hyvin mielenkiintoisia nuoria urheilijoita. Molemmilla on hyvä asenne ja paljon potentiaalia päästä eteenpäin. Julius Taskisella on jo näyttöjä maantieltä, Ukko Peltosella ei niitä käytännössä ole lainkaan. Mutta hän ei ole ensimmäinen nuori pyöräilijä joukkueessamme, joka aloittaa tuosta pisteestä, TWD-Länkenin joukkueenjohtaja ja puheenjohtaja Esko Lummelampi sanoo tiedotteessa.

- Molemmat saavat ympärilleen joukkueen, joka koulii nopeasti uudet ajajat oikeaan suuntaan. Talven ajoleirit Espanjassa hyvissä olosuhteissa ovat tässä tärkeässä osassa, hän jatkaa.

TWD-Länkenin nuorista pyöräilijöistä Jaakko Hänninen ajaa tällä hetkellä ranskalaisessa ja Oskari Vainionpää belgialaisessa amatöörijoukkueessa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X