Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Tommi Takasen katse tiukasti Bakun EM-kisoissa - LAS:n skeet-ampujalla takana onnistunut kolmen viikon kisarupeama

Tommi Takasella on aihetta hymyyn, kun enää hyvää kisaa ei seuraa huono. Tulokset ovat tasoittuneet hyvälle tasolle. Kuva: Mirja Hussain

Hollolan Hälvälän haulikkoradan kenties tyytyväisin mies sunnuntaina oli Lahden Ampumaseuran skeet-ampuja Tommi Takanen.

Takasen tyytyväisyys johtui hyvästä peruskilpailusta, ei niinkään finaalisuorituksesta. Finaalin vei nimiinsä uudella SE-tuloksella Oskari Kössi (SSG). Kakkospallille nousi virolainen Andrei Inesin. Takanen oli kolmas.

Hälvälän GP-kisa toimi EM- ja MM-kisojen näyttöpaikkana. Takanen ampui peruskilpailussa 121/125. Se oli suomalaisampujien paras tulos.

- Kisasta jäi todella hyvä maku. Peruskilpailun tuloksilla tehdään tulevat arvokisavalinnat, ja muutenkin niitä painotetaan hyvin paljon. Sen takia tässä on pientä aihetta hymyyn. Finaalissa annoin kaikkeni, mutta en yksinkertaisesti voinut paremmilleni mitään. Finaali oli erittäin kovatasoinen, Takanen sanoi.

Neljä hyvää kisaa kolmessa viikossa

Takanen on löytänyt ampumiseensa tarvittavaa tasaisuutta. Jos Takasen tahti oli aiemmin yksi hyvä kilpailu, yksi huono ja jälleen yksi hyvä, niin nyt hissimäisyys tuntuu olevan historiaa.

- Olen ampunut nyt neljä kilpailua kolmeen viikkoon. Niissä kaikissa tulos on ollut päälle 120. Vaihdoin myös vuodenvaihteessa asemerkkiä. Se vaihdos on ollut täyskymppi. Olen pystynyt tekemään kisoissa sellaisia suorituksia kuin haluankin. Talven kovat treenit eivät ole menneet hukkaan.

Takasen päätähtäin on heinä-elokuun vaihteessa Bakussa ammuttavat EM-kisat.

- Siellä on tarkoitus menestyä. Kun EM-karkelot ovat ohi, niin sen jälkeen alan miettiä syykuun MM-kisoja. Mielenkiintoinen kesä on joka tapauksessa edessä, Takanen korosti.

Eerikki Lyytikäinen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi on väliaikaisesti pois käytöstä.

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X