Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Golf

Ilonen hakee Hollannin tuulissa jatkoa huippuvireelleen

Mikko Ilonen pelaa loppuviikosta huippukuntoisella kentällä Hollannissa. Kuva: Mirja Hussain

Viime viikonloppuna loistavasti onnistuneen lahtelaisgolfari Mikko Ilonen pelit jatkuvat loppuviikosta Hollannissa, missä pelataan KLM Open -turnaus. Kilpailun palkintopotti on 1,8 miljoonaa euroa.

Ilosen mukaan turnauksen päänäyttämö on huippukunnossa etenkin väylien osalta. Ex-huippupelaaja Colin Montgomerien suunnittelema The Dutch -kenttä oli Hollannin ehdokas ensi vuoden Ryder Cupiin, mutta cupin isännäksi valittiin Pariisi.

- Harvoin on näin hienoa tarjolla. Kilpailupäiville on luvattu alkuun kovaa tuulta, joka tyyntyy loppua kohden. Siitä on ensin selvittävä, Ilonen ennakoi tiedotteessaan.

Menneenä viikonloppuna Ilonen sijoittui Sveitsissä Omega European Mastersissa viidenneksi. Kahtena viimeisenä kilpailupäivänä hänen yhteistuloksensa oli koko joukon paras.

- Edellisestä kisasta on hyvä palautua huolella uuden vireen löytämiseksi. Keskiviikkokin on ohjelmaltaan rauhallinen. Pelaan yhdeksän reikää ja vedän sen päälle kevyen treenin, Ilonen kertoo.

Kilpailun muut suomalaispelaajat ovat Mikko Korhonen ja Roope Kakko.

Ensi kauden kortti lähes varma

Sveitsin-kisasta saatu 114 000 euron potti paransi Ilosen asemia Euroopan-kiertueen rahalistalla roimasti. Hän on Race to Dubai -listalla 106. sijalla. Kauden päättyessä listan sata parasta saavat täyden pelioikeuden ensi kauden kiertueelle.

Vaikka Ilonen ei nousisi sadan joukkoon, hän saa lähes varmasti vahvan kortin kiertueelle niin sanotun access listin (AL) kautta. AL:n rankingissa huomiodaan Euroopan-kiertueen kilpailut tiettyjä suurturnauksia lukuun ottamatta. Ilonen on Race to Dubai -listan sadan parhaan joukon ulkopuolelta AL:n kärjessä. AL:n kymmenen parasta saa ensi kaudeksi pelioikeuden, joka takaa lähes saman määrän kilpailuita kuin Ilonen on kuluvalla kaudella pelannut.

Ilosen putoaminen AL:n kärkikymmeniköstä on matemaattisesti mahdollista mutta käytännössä erittäin epätodennäköistä. Hänellä on yli 60 000 euron kaula AL:n 11. sijalla olevaan pelaajaan.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X