Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Työn alla

Kerro paras ekologinen siivousvinkkisi!

Esimerkiksi ruokasoodaa voi käyttää pesuaineena? Kuva: Jenniina Nummela

Oletko kokeillut ruokasoodan tehoja pesuaineena? Juotko kolajuoman vai käytätkö sitä puhdistusaineena? Mihin kaikkeen etikka tepsii?

Kerro kotisi ekosiivousvinkeistä sähköpostilla osoitteeseen teemat@ess.fi. Julkaisemme ne Koti ja asuminen -teemasivulla ensi keskiviikkona.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (4)
VILJO JUUTI

Siivous vinkki! Vesi ja vanhat kalsarit sekä puuvilla kerrasto. Lipeää pesu-veteen,.ja puhdasta tulee.

kuningasjätkä

Pestyt vaiko pesemättömät kalsarit tai kerrasto?

Suosittelisin kuitenkin tuhkavettä lipeän asemesta, nääs lipeä on aika vaarallista kamaa.. kannattaa ainakin käyttää silmä-, hengitys-, ja käsisuojaimia!

Vai pesetkö lipeällä ne kalsarit, vai noin niinkuin yleisesti ottaen koko kämpän ja käytät kalsareita luutturättinä?

Jos omaa kamalan erityksen persvälissään, ei siihen aina auta lipeäkään, mutta uuninsytykkeinä ne on tosi oivallista kamaa kuivatettuna samoin kuin tönkkööntyneet hikisukat!?

Ramses IV

Etikan ja veden 1:1 seoksella kahvinkeitin meillä puhdistetaan. Vesisäiliö kipataan ensin tyhjäksi (keittimessä on aina muutama desi vettä näkymättömissä), sitten vesi-etikkaseos säiliöön (täyteen asti, normikeittimessä siis 6 desiä vettä, 6 desiä etikkaa), kymmenisen minuuttia annetaan olla tekeytymässä, sitten keitetään muutamassa erässä läpi. Sitten taas säiliö tyhjäksi ja puhdas vesi keittimen läpi pari kolme kertaa. Myrkytön vaihtoehto ja tehokas. Ja uuni puhdistuu mäntysuovalla. Uuniin lämmintä noin 50 astetta, tymäkkä vesi-mäntysuopaseos läträtään uunin sisäpintaan ja annetaan hautua vähintään puolisen tuntia. Ja sitten rätti heilumaan. Mikrokuituliina on hyvä, jos on oikein karstat pahaksi päässeet (eihän nyt kellään...!). Etikka muuten happamana sopii myös kalkkisaostumien poistamiseen kylppärin kaakeleista. Tuoksu voisi toki parempikin olla... mutta kyllä se kaupan hajustepommit voittaa kuitenkin. Niin tehossa kuin tuoksussakin. Ja vanhat moneen kertaan parsitut villasukat kannattaa vielä käyttää tuulilasin pesemiseen. Kyllä irtoavat hyönteisten jättämät jäljet (miten ne ökkiäiset tähtäävätkin aina siihen tuulilasiin liiskaantumaan?)

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X