Ruoka

Jauhelihapizza

taikina:

3 dl vettä

30g hiivaa

0,5 dl öljyä

0,5 tl suolaa

ripaus sokeria

6-7 dl vehnäjauhoja

 

täyte:

500g jauhelihaa paistettuna ja maustettuna

pepperonimakkaraa

1 prk paseerattua tomaattia

3 tomaattia ohuina viipaleina

pizzamaustetta

250g juustoraastetta

 

1.Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Pane sekaan suola, sokeri ja öljy.

2.Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lorauta taikinan päälle vielä hiukan öljyä ja levitä se kevyesti pintaan. Ripottele hieman vehnäjauhoja päälle. Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin 20-25min.

3.Valmistele täytteen aineet valmiiksi sillä välin, kun taikina kohoaa.

4.Taputtele kohonnut taikina pellille leivinpaperin päälle jauhojen avulla.

5.Levitä päälle ensiksi tomaattimurskaa, sitten jauhelihatäyte, tomaattiviipaleet, pepperonimakkara, pizzamauste ja lopuksi juustoraaste.

6.Paista uunissa 225 asteessa, n.20-25min.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi

Lue seuraavaksi X