Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Ruoka

Ota pakkasretkelle evääksi omatekoisia energiapatukoita

Itse tehdyt energiapatukat pitävät ulkoilijan vireänä. Kuva: Mervi Pasanen

Se on MM-kisakatsomon ja talviulkoilun aika. Tarvitaan evästä, joka maistuu ja sisältää energiaa, ja jonka voimin jaksaa joko hiihtää tai katsoa, kun muut hiihtävät.

Talvirepussa eväät tuppaavat kylmenemään, mikä vaikuttaa eväsvalintaan. Syötävät eivät saisi painaa repussa, eikä niistä saa tulla paljon roskia, koska nekin pitää kantaa pois metsästä.

Itse tehdyt energiapatukat ovat helppo ratkaisu. Ne ovat siitä kivoja, että niihin voi laittaa kaikkea kivaa oman maun mukaan.

Eväspatukat

2 rkl rypsiöljyä
2 rkl appelsiinimehua
1 dl siirappia tai hunajaa
4 dl kaurahiutaleita
1 dl kuivattua aprikoosia
1 dl kuivattuja karpaloita tai muita kuivattuja marjoja
muutama kuivattu viikuna
1 dl rusinoita
1 dl auringonkukan- tai pinjansiemeniä
1 dl pähkinärouhetta

1. Kiehauta kattilassa öljy, mehu ja siirappi. Pilko kuivatut hedelmät pieniksi kuutioiksi. Lisää ne ja loput aineet kattilaan nesteen joukkoon ja sekoita.

2. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla, sipaise hieman öljyä pintaan. Painele taikina ohueksi levyksi. Kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia.

3. Jäähdytä ja leikkaa patukoiksi.

Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X