Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kylät ja korttelit

Lahdessa kehitetty ympäristömummoilu kiinnosti Hollantilaisia vieraita

Lahden päiväkodeissa on toiminut jo reilun parin vuoden ajan yhteensä noin kymmenen ympäristömummoa ja -vaaria. Nämä vapaaehtoiset seniorit tuovat päiväkodin arkeen vaihtelua viemällä lapsia metsään esimerkiksi Keijun polulle ja muihin mukaviin luontojuttuihin. Talvella pakkasten aikaan luontoasioita voidaan käsitellä sisätiloissa vaikkapa onnenpyörän tehtävien avulla. Kuvissa on muutamia esimerkkejä siitä mitä luonnosta löytyvää rekvisiittaa voi käyttää kysymysten ja pohdintojen tukena.

Jokaisella seniorilla on nimikkopäiväkoti ja oma tapansa toimia. Minä olen viehättynyt käyttämään näitä ympäristökeskuksen valmiita materiaaleja, erityisesti Metsä Keijun polkua ja onnenpyörää. Viritän kahdeksan tehtävää sisältävän keijun polun Renkomäen päiväkodin lähimetsään, ja lapset kiertävät sen pikku ryhmissä innokkaana tehtäviä ratkaisten.

Renkomäen päiväkodin henkilökuntakin on tyytyväinen tähän toimintaan. Vierailen päiväkodissa muutaman kerran vuodessa. Toteutan saman ohjelman yleensä yhden viikon aikana kaikille ikäluokille. Lapsia Renksussa on 90, joten pikkuryhmiä muodostuu lähes 10.

Helmikuussa kokoontui Lahden ympäristöpalveluihin yli 20 ulkomaalaista (Virosta, Latviasta ja Hollannista) tutustumaan Lahden ympäristömummoiluun. Esittelin heille omaa toimintatapaani havainnollisesti kuvien ja materiaalin avulla. Vieraat olivat hyvin innoissaan kuulemastaan ja näkemästään. Ainakin hollantilaiset haluavat ottaa mallia Lahdesta ja kopioida Metsän Keijun polun idean omaan maahansa.

Moni päiväkoti odottaa vesikielellä oman mummon tai vaarin saamista. Lisätietoja asiasta kiinnostuneille antaa Sari Knuuti puh. 050 387 8735, Lahden seudun ympäristöpalvelut.

Maire Heija
Renkomäen päiväkodin tyytyväinen ympäristömummo

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X