Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Liikenne

Kummallisia konseptiautoja ja kiehtovimmat uutuudet - katso kuvat Geneven autonäyttelystä

Kuva: ULI DECK JA FABRICE COFFRINI/ LEHTIKUVA

Vuoden 2017 Geneven autonäyttelyssä nähtiin taas uskomattomia luomuksia autonvalmistajilta. Keräsimme joitakin herkkuja ihmeteltäväksi.

1 Ferrari 812 Superfast

Ferrari 812.

Vain italialaiset keksivät painottaa 800 hevosvoimaisen Ferrari 812:n suorituskykyä Superfast-lisänimellä. Voima tulee perinteisiä arvoja kunnioittavasta 6,5-litraisesta V12-moottorista. 812 Superfastin huhutaankin olevan viimeinen puhtaaseen V12-moottoriin perustuva Ferrari. Auton kyvyt ovat komeat: 2,9 sekuntia nollasta sataseen ja huippunopeus yli 340 kilometriä tunnissa.

2 McLaren 720S

 

McLarenin 720S korvaa 650S:n. Vaikka edeltäjää tuskin kukaan moitti suorituskyvyn puutteesta, ovat britit nostaneet teholukeman 720 hevosvoimaan. Voimasta vastaa 4-litrainen tuplaturbo-V8.

3 Peugeot Instinct

 

Ranskalaismerkki Peugeotin mukaan autonominen auto on myös luonnollinen älylaitteiden jatke. Konseptiauto Instinct esimerkiksi lukee käyttäjänsä kalenterista tapaamisen osoitteen, laskee ajoajan ja ehdottaa sopivaa lähtöaikaa älypuhelimen kautta.

4 Sähköajokki i-TRIL

 

Konseptiauto i-TRIL on Toyota Motor Europen kehittämä sähköajokki. Toyota i-TRILissä on 1+2 -istumajärjestys, aktiivinen korin kallistusjärjestelmä ja mahdollisuus liikkua autonomisesti.

5 Volkswagen Sedric

 

Volkswagen-konsernin konseptiautossa Sedricissä ei ole hallintalaitteita, vaan matkustajien odotetaan kommunikoivan reittitarpeensa autonomisesti liikkuvalle autolle puhumalla tai älypuhelinsovelluksella.

6 Airbusin lentävä auto

 

Lentokoneyhtiö Airbus esitteli Genevessä lentävää autoaan. Modulaarisessa konseptiajoneuvossa yhdistyvät Airbusin mukaan kaksipaikkaisen sähköauton ominaisuudet sekä pystysuoraan nouseva ja laskeutuva lentokone.

Timo Nieminen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X