Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Koti

Kierrätetyn rakennusmateriaalin markkinat ovat villit ja jäsentymättömät

Kierrätysmateriaaleja on tarjolla paljon. Kuvan keltainen tapetti on esimerkiksi löydetty antiikkiliikkeestä. Kuva: Viena Kytöjoki

Tällä alalla tarvitaan vankkaa asiantuntemusta - ja kristallipallo. Idealisteille tämä ei sovi, luonnehtii Anne Louhimo Tampereen Rakennustorilta. Rakennustarvikekierrätykseen erikoistuneella yrityksellä on alalta harvinaisen pitkä kokemus, vuodesta 1998.

Tavaraa on tarjolla paljon. Sekä yksityiset että yritykset tarjoavat materiaalia Rakennustorille. On osattava valita tuotteet, jotka kiertävät sekä kieltäytyä niistä, jotka vain tukkisivat varaston. Rakennustorin pääartikkeleita ovat ovet, ikkunat, sähkötarvikkeet, valaisimet, tulisijatarvikkeet, keittiö- ja kylpyhuonekalusteet, hanat ja putkitarvikkeet.

Louhimo toteaa, että ammattimaisella toimijalla on vastuu myymästään materiaalista, vaikka käytetyn tavaran markkinat muuten kukoistavat netissä varsin villisti.

- Me huollamme ja siistimme tavaraa. Meillä on myös vaihto-oikeus, jos tavara on rikki, hän kertoo.

Louhimon mielestä aika olisi kypsä sille, että kierrätysmateriaalia välittäville yrityksille luotaisiin selkeä standardi. Toimijoiden olisi hyvä verkostoitua, jotta kaikkien ei tarvitsisi kokeilla kantapään kautta samoja virheitä.

- Se voisi toteutua jonkinlaisena projektina, hän pohtii.

Kaisa Hako
kaisa.hako@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (1)
Tessulandia

Mitähn ideaa siinä sitten on kerätä nurkkiin karmittomia ikkunoita JA ovia?? ei kaikilla ole se poka mätä tai pelkkä ovikaan,kerran tuosta kysyin niin on kuulemam kallisat ja aikaa vievää irrotella vanhoja karmeja kun on isoilla nauloilla kiini hakattu,siihen vastasin että puukkosahalla irtoaa aika helposti eikä siihen kalleinta semmoista edes tarvi hommata. Kierrätyksessäkin tuntuu olevan tärkeintä SE että mikä saadaan myytyä sitä turhia siirtelemättä tai fiksailematta,koska kaikki turhatyö maksaa! Paljon hyviä sanoja vähän tekoja on nykykierrätyksen tila.

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X