Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Kaupallinen sisältö

Koti

Kuka pitää talon huoltokirjaa? - Nyt se on helppoa

Kuka ostaisi vähänkin uudempaa autoa ilman ajan tasalla olevaa huoltokirjaa? Miksi satojen tuhansien taloja ostetaan pääosin myyjän suusanallisilla tiedoilla?

Jokaisen auton hansikaslokerossa on huoltokirja, mutta ihmisen suurimman taloudellisen investoinnin kohtalo lepää yleensä yhden mapin ja päänupin muistin varassa. 

Kuka muistaa, paljonko talossa kulutetaan sähköä tai vettä? Entä koska nuohooja on vieraillut talossa tai katto vaatii uusimista? Entä koska suodattimet onkaan vaihdettu ilmanvaihtolaitteeseen?

Suomen Rakennusasiantuntijat Oy on kehittänyt Suomen ensimmäisen maksuttoman alustan, johon kirjaudutaan omilla tunnuksilla ja luodaan oman talon tai taloyhtiön tiedot ja historia. Se löytyy osoitteesta www.talovisio.fi. Kiinteistön hallinnointi ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Käyttämällä Talovision sovellusta asunnon myyjän ei tarvitse kaivella laatikon pohjia eikä etsiä tiliotteita. Talovision avulla voi unohtaa kansiot ja paperit. Kiinteistön tiedot ovat aina käden ulottuvilla, käytitpä selainta, älypuhelinta tai tablettia ja olitpa sitten rautakaupassa tai kotona - talosi tiedot on aina saatavilla.

Talokaupoissa luottamus ja uskottavuus ovat kaiken A ja O. Kun pystyy näyttämään ostajalle tehdyt korjaukset ja uudistukset sekä energian ja veden kulutuksen viimeistä euroa myöten, tieto luo turvallisuutta ja voi säästää myös selvää rahaa. Talokaupan riskit pienenevät, eikä yllätyksiä tule.

Tehdyt huoltotoimet on helppo dokumentoida, ja talon huolto-ohjeet ovat aina käytettävissä. Sivuille voi lisätä myös kuvia. Talovision alusta helpottaa myös urakkatarjousten pyytämistä. Tarkat faktat vähentävät erimielisyyksien määrää. Tarjouspyyntöjä pyydettäessä urakoijalle annetaan katseluoikeus, jolloin tarjousten hinnoittelu on tarkempaa eikä yllätyksiä synny.

Rakennusinsinööri Ari Honkasalon mukaan palvelu ei maksa mitään. - Kehitimme version käyttäjien tarpeisiin, koska olemme vuosien varrella huomanneet, että etenkin omakotitalojen huoltaminen tuppaa unohtumaan, ja jos huolto tehdään, dokumentoinnissa on puutteita.

Honkasalo kehottaa skannaamaan talovisioon ainakin alkuperäiset piirustukset, urakkasopimukset, valvontapöytäkirjat ja kuitit.

Omakotiasukas Jarno Pakkanen otti Talovision sovelluksen käyttöön heti kun se tuli markkinoille. – Keittiöremontti tehtiin vuonna 2012, viime kesänä maalattiin ikkunanpuitteet. Esimerkiksi nämä faktat löytyvät meidän talon sivuilta. Tietojen kirjaamiseen ei kulu paljon aikaa, mutta vaivaa säästyy sitäkin enemmän.

Kaupalliset Sisällöt

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi on väliaikaisesti pois käytöstä.

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X