Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Arki

Nyt halutaan toiminnalliset lastenjuhlat poissa kotoa - synttäripalveluita myyvillä kymmenien prosenttien kasvu

Kuva: Janne Riikonen

Valtakunnallisen sisäleikkipuisto HopLopin toimitusjohtajan Tomi Pulkin mukaan juhlapaikkasynttäreiden suosio on lähtenyt nyt voimakkaaseen kasvuun. HopLopeissa järjestetään kymmeniä tuhansia kutsuja vuosittain ympäri Suomen.

- Nyt puhutaan kuusinumeroisesta luvusta, kun lasketaan, kuinka moni lapsi käy vuodessa HopLop-synttäreillä ympäri Suomea. Juhlien suosiossa on kovaa kasvua, meillä kymmeniä prosentteja vuodessa.

Varkauden Vauhtikellarin synttäritilaukset ovat viime vuosina lisääntyneet 10-20 prosenttia vuosittain.

- Aikuinen pääsee helpommalla ja saa lähteä, kun juhlat ovat ohi. Sitä vanhemmat arvostavat. Siivous on aikuisille aika iso juttu, pohtii Varkauden Vauhtikellarin yrittäjä Sami Korhonen.

- Valmiissa juhlapaikassa kukaan ei kiellä juoksemasta, riehumasta ja huutamasta, sitähän lapset rakastavat, tietää Korhonen.

Elämyksiä ja voimien säästöä

Moni juhlanjärjestäjä arvioi, että myös nykyajan hektisyyden takia vanhemmilla ei ole aikaa tai ”voimia” järjestää kotona.

- Synttäreiden trendinä on nyt toiminnallisuus, ja lapsille halutaan tarjota elämyksiä. Jos otat synttärisakin kotiin, niin neljän lapsen äitinä tiedän, että sitä on aika puhki. Kaupungissa voi olla hankalaakin ottaa 12 lasta kotiin, sanoo Anne Vihonen, joka on toinen juhlapalvelu Jenga Jengalan järjestäjistä.

Tomi Pulkki muistaa, kuinka juhlapaikkasynttärit lähtivät rakettimaiseen kasvuun 7-8 vuotta sitten. Into tasaantui, mutta nyt hampurilaisravintoloiden ja sisäleikkipaikkojen kylkeen on tullut valtavasti muita toimijoita, kuten museoita ja kuntosaleja.

- Ne, keiden ydinbisnekseen synttäreiden järjestäminen kuuluu, ovat vahvistaneet asemiaan. Sen sijaan pois ovat jääneet ne yrittäjät, joilla synttäritoiminta on ollut vain marginaalista, Pulkki sanoo.

Juhlapaikkojen hinnat vaihtelevat toiminnallisuuden ja tarjoilumäärien mukaan hieman alle satasesta useisiin satoihin euroihin.

Kristiina Poutiainen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (1)
Je Maintiendrai

Kohtuullisuus kunniaan lasten syntymäpäivien viettoon, jos otamme järjen mukaan näihin ratkaisuihin. Järki perustuu vanhempien tulotasoon ja siihen, liitetäänkö lapset osaksi statusta kohottaviin kilpailuihin. Luokkayhteisön hierarkiat voivat muodostua sen mukaan, kuinka elämykselliset syntymäpäivät valituille luokkatovereille järjestetään. "Onks pakko, jos ei haluu", siis pakkosynttäreitä ei tarvitse järjestää ollakseen suosittu ja menestyvä lapsi. Koululuokkaan tuotu pussillinen karamellejä kaikille jaettavaksi osoittaa oikeudenmukaisuutta ja sivistynyttä vaatimattomuutta omalta osaltaan.

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X