Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Arki

Tunnetko kynttilämateriaalien erot? - lue tästä ja valitse sitten

Parafiinista on saatavilla hyvin erilaisia laatuja. Ulkona poltettavan hautakynttilän raaka-ainetta voi saada puolet halvemmalla kuin sisällä poltettavaan kynttilään. Kuva: Leena Pärssinen

Syksyn pimeys vaatii sytyttämään kynttilän.

Tässä on esitelty neljä tavallisinta kynttilämateriaalia:

1. Soijavaha

- biohajoava, kynttilän mahdolliset jäämät voi laittaa biojätteeseen

- vesiliukoinen, eli lähtee esimerkiksi vaatteista pesemällä pois

- pitkä paloaika

- kynttilä on ”kylmänä” pastellinsävyinen, oikea väri tulee esiin palaessa

- valuu helposti

2. Steariini

- joko eläin- (tali) tai kasvipohjaista rasvaa

- pitkät ja kapeat kynttilät ovat yleensä steariinia

- kova materiaali, ei taivu

- voi mennä rikki kuljetuksessa

- ei valuta, jos valmistettu oikein

- ei sovellu kovin hyvin ulkokäyttöön, sillä steariini ei jaksa sulaa kylmissä olosuhteissa

3. Parafiini

- eniten käytetty kynttilämateriaali

- tehdään raakaöljystä, eli ei ole uusiutuva materiaali

- yleinen raaka-aine lämpö-, pöytä- ja hautakynttilöissä

- soveltuu myös ulkokäyttöön

- taipuu, joten ei paras materiaali pitkiin ja kapeisiin kynttilöihin

- vaatii usein ympärilleen kupin tai värivahan, jonka sulamispiste on korkeampi kuin perusraaka-aineen

- saattaa valuttaa

4. Mehiläisvaha

- mehiläinen tuottaa vahan vaharauhasillaan

- ei tarvitse teollista prosessointia, on jo valmis tuote

- jalostamisessa ei tarvita uusiutumattomia luonnonvaroja

- pitkä paloaika

- helppo valmistaa

- hinta korkea huonon saatavuuden vuoksi

Sanna Inkinen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X