Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Matkailu

Mitä, Route 66:n voi ajaa Suomessa!

Kuva: m

Oletko aina haaveillut ajavasi Amerikan Yhdysvaltoja halkovan maailmankuuluun Route 66:n, mutta siihen ei ole aikaa, rahaa tai tarpeeksi lomia käytettäväksi? Jos osaat ajaa moottoripyörällä, niin älä sure, voit nimittäin kokea tämän legendaarisen reitin mukaan nimetyn elämyksen myös Suomessa.

Moottoripyörämatkoihin erikoistuneen matkatoimisto Peter Pan Biken ohjelmistossa on ällistyttäviä matkoja maailmalla, mutta kotimaan kohteista löytyy muun muassa tämä: lähtö Vaasasta, letkassa Koskenkorvan ja Lapuan kautta Orivedelle ja sieltä lopuksi Tampereelle.

Reitin varrelle osuu sellaisia kohteita kuin Suomen Cadillac Ranch, Tuuri, Ruovesi, Juupajoen risteys ja Virtojen Neste. Toki tämän tien voi hurauttaa autollakin, mutta aito ja alkuperäinen reissu tehdään moottoripyörällä.

Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (2)
SmallFart

Tämähän on vanha juttu. Joskus 60- tai 70-luvulla joku Raittisen veljeksistä lauloi kyseisen käännösbiisin, Valtatie 66. Kulku oli toiseen suuntaan. Ja TVH:tä kiilteltiin.

Tavallii

Näin tekstitteli ja lauleskeli Jussi Raittinen: "Jos sä Pohjanmaalle aiot matkustaa, Pienen laulun tahdon sulle omistaa: Se on blues, valtatien kuuskytkuus. Orivedeltä se lähtee pohjoiseen. Loppuu Lapualla kirkon kupeeseen. Tää on blues, valtatien kuuskytkuus. On ensin Ruovesi ja Visuvesi, Virrat ja Alavus ja Kuortanekin meni. On myös Toriseva, sen kohdalla on kuoppia. Sekä Jäminkipohja ja kohta jo hohtaa Tiistenjoki ’City’ se on aika ’pretty’. Vielä Teeveehoolle värssyn omistan. Kun on tehnyt meille tien noin surkean. Tehkää uus, valtatie kuuskytkuus."

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X