Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Arkisto

Vinkit: Näin kohotetaan onnittelumalja

Maljan kohottaminen riittää - laseilla ei tarvitse kilistää. Kuva: ESS

Juhlamaljan nauttimisen tarkoitus on kohottaa tunnelmaa. Lasiin tartutaan sirosti pitämällä kiinni sen jalasta, jotta juoma ei lämpene.

Juhlamaljan nauttimisen tarkoitus on kohottaa tunnelmaa. Lasiin tartutaan sirosti pitämällä kiinni sen jalasta, jotta juoma ei lämpene.

Juhlan alussa isäntä kohottaa lasia kevyesti kohti päivänsankaria ja kunniavierasta ja toivottaa vieraat tervetulleiksi. Lasin kohottaminen silmien korkeudelle riittää.

"Kohota malja, katso silmiin ja muista tavoittaa katse uudelleen siemauksen jälkeen", etiketti- ja tapakouluttaja Susanne Ehrnrooth painottaa Etiketti-lehdessä (2/2013).

Laseja ei tarvitse kilistää. Lasin kohotus, pään nyökkäys ja hymy riittävät. Näin vältät myös mahdolliset kömmähdykset.

Ylioppilasjuhlissa juodaan tavallisesti onnittelumalja juhlan päähenkilön ja tämän vanhempien kanssa. Tämän jälkeen juomaa siemaillaan vähän kerrallaan ja sitä jätetään lasiin mahdolliseen tervetuliaispuheeseen ja yhteiseen maljankohotukseen asti. Jos juoma pääsee vahingossa loppumaan lasista, siro lasinkohotus yhdessä muiden vieraiden kanssa riittää.

Juomatarjottimelle pitää aina muistaa varata myös alkoholiton vaihtoehto.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X